The Weight of Water

Jean en haar man, de welbekende dichter Thomas Janes (Sean Penn) gaan op vakantie naar de boot van Thomas’ broer Rich en aangezien ze toch in de buurt zijn wil Jean Smuttynose Eiland bezoeken om foto’s te nemen van de omgeving waar in 1873 een brutale dubbele moord plaatsvond. Wanneer ze arriveren en Jean begint te onderzoeken wat er destijds echt gebeurd is ontdekt ze dat de man die opgehangen was voor de moord op twee vrouwen mogelijk niet de echte moordenaar geweest was. Ondertussen begint de relatie met haar man onder druk te staan en begint de spanning te verhogen wanneer ze erachter komt dat haar leven toch wel veel gelijkenissen vertoont met dat van de ene vrouw die de moorden destijds ontsnapt is.

The Weight of Water is eigenlijk een perfecte titel voor deze film aangezien het verhaal echt op de kijker weegt. Dit is niet een gemiddelde Hollywood-thriller (ik prefereer trouwens om het “drama” te noemen ondanks dat het officieel gezien een thriller is) maar een nogal traag en atmosferisch drama dat de kijker bij de keel grijpt vanaf de eerste minuut en totaal geen ruimte laat om lucht te happen door middel van een enkele grap of relaxerende actiescènes.

Zowel in het heden als in het verleden is de spanning constant aan het opbouwen en zelfs wanneer de grote finale passeert wordt de kijker geen seconde ontspanning gegund. The Weight of Water is geen makkelijke film en vereist karakter om hem helemaal te bekijken aangezien deze allesbehalve gemiddeld Hollywoodmateriaal is, maar als je meer zoekt dan een simpel verhaal en wat ontploffende auto’s dan zal je deze zeker kunnen appreciëren. Het enige minpunt is de nogal oppervlakkige verschijning van Elisabeth Hurley wiens totale rol lijkt te bestaan uit er mooi uit zien en enkele domme korte zinnetjes opdreunen.