The Silence

Als dodelijk wezens die jagen op het gehoor de wereld aanvallen, zoeken een tiener en haar familie een schuilplaats buiten de stad en stuiten op een mysterieuze sekte

144 Pageviews

Als dodelijk wezens die jagen op het gehoor de wereld aanvallen, zoeken een tiener en haar familie een schuilplaats buiten de stad en stuiten op een mysterieuze sekte

Onze opinie:
Nadat een doorgang naar een eeuwenoude grot wordt blootgelegd slagen duizenden onbekende wezens erin na eeuwen te ontsnappen naar de buitenwereld. Al snel blijkt dat deze dodelijk zijn voor de mens en ongenadig hun prooi opjagen op basis van geluid. Te midden van de algehele chaos volgen we een gezin die proberen in veiligheid te geraken.

Wederom een Netflix Original die met veel bombarie aangekondigd werd, en dan vooral vanwege Kiernan Shipka (bekend van Chilling Adventures of Sabrina) die de rol op zich neemt van de dove dochter Ally Andrews die samen met haar vader Hugh (Stanley Tucci) de rest van het gezin in veiligheid probeert te krijgen. Het concept van een doof meisje en monsters die reageren op geluid werkt echter niet, je hoeft immers niet doof te zijn om weinig geluid te maken dus het “unique selling point” van deze Original is totaal overbodig. Blijft over: de wereld wordt aangevallen door monsters, ook niet alle overlevenden zijn toffe peren, en het gezin in kwestie heeft nogal wat problemen op te lossen. Zo hebben we al veel films gezien en er is niets dat deze boven de middelmaat verheft.

The Silence (2019) Drama, Horror, Sci-Fi | 1h 30min | 10 April 2019 (USA) 5.2
Director: John R. LeonettiWriters: Carey Van Dyke, Shane Van DykeStars: Stanley Tucci, Kiernan Shipka, Miranda OttoSummary: The story of a family struggling to survive in a world terrorized by a deadly, primeval species who have evolved for millions of years in the pitch darkness of a vast underground cave system, hunting only with their acute hearing. As the family seeks refuge in a remote haven where they can wait out the invasion, they start to wonder what kind of world will remain when they're ready to emerge.

Photos


See all photos >>