The Scorpion King

The Scorpion King

Een heroïsche krijger moet een gemene dictator doden die zijn rijk wil uitbreiden en krijgt daarbij hulp van een betoverende heks

Onze opinie:
In The Scorpion King komen we erachter dat Memnon een kwaadaardige heerser is die het hele land verovert en onstopbaar lijkt dankzij zijn tovenaar die de uitkomst van een gevecht kan voorspellen. Matthayus, een van de laatst overblijvende Akkadians, wordt samen met enkele andere huurlingen gevraagd door de leiders van de laatste vrije stammen om de tovenaar te doden. Eens binnen in Memnons paleis trappen Matthayus en zijn kompanen echter al snel in een val die door de koning opgezet was en enkel Matthayus slaagt erin om te overleven. Hij ontsnapt samen met een paardendief en besluit om terug te keren naar Gomorra waar Memnon heerst om hem aldaar te vermoorden en de tovenares Cassandra – op wie Matthayus ondertussen een serieuze crush heeft – te bevrijden.

Na het succes van The Mummy en The Mummy Returns was een film gebaseerd op het bijpersonage “The Scorpion King” wel te verwachten. The Scorpion King vertelt echter niet het verhaal van de sterke leider die we in The Mummy Returns zagen voorbij komen maar eerder de typische Hollywoodproductie waarbij het hoofdpersonage meer spieren heeft dan hersenen en in zwijm valt met de mooie vrouw die de slechterik hielp. Waar de plots veranderde geschiedenis over de Scorpion King vandaan komt zal wel voor eeuwig een mysterie blijven want Hollywood wil immers niet dat het hoofdpersonage een slechterik is, of wel soms?

Wie denkt dat ze de Scorpion King te zien krijgen die voorbij kwam in The Mummy Returns is eraan voor de moeite en zal redelijk teleurgesteld zijn. In plaats van een film over een sterke leider die hele legers afmaakt en de doden terug tot leven brengt krijgen we een liefdesverhaal tussen diezelfde Scorpion King en een gevangen genomen tovenares. Zelfs hoe Matthayus de naam Scorpion King verkrijgt is anders dan hoe het verteld werd in The Mummy Returns en als je het ons vraagt is dat nogal onnozel.

Als je The Scorpion King als een alleenstaande film bekijkt zonder enige achtergrondinformatie vanuit The Mummy Returns dan behoud je een onderhoudende actiefilm die enorm voorspelbaar is maar toch ook fun.

imdb]tt0277296[/imdb]