The Rock

In The Rock leren we General Hummel (Ed Harris) kennen, een Amerikaans generaal die altijd bezig is geweest met geheime operaties. Tijdens deze missies zijn 83 van zijn mensen doodgegaan en vanwege de geheimhouding hebben ze nooit een militaire begrafenis gekregen. Hij en verscheidene van zijn groep zijn deze situatie kotsbeu en besluiten daarom om enkele toxische raketten te stelen, Alcatraz te veroveren, de aanwezige toeristen te gijzelen en de raketten op San Francisco te richten. Hun eis: 100 miljoen dollar en als het geld niet binnen de 48 uur betaald wordt schieten ze de raketten af.

Chemisch wapenexpert van de FBI Stanley Goodspeed (Nicolas Cage) wordt op de zaak gezet, alsook voormalig SAS agent Patrick Mason (Sean Connery) die gedurende 30 jaar in de gevangenis zat en de enige man ooit was die erin geslaagd is om uit Alcatraz te ontsnappen. Samen met een groepje Navy Seals moeten ze naar de voormalige gevangenis maar het duurt niet lang voordat Hummel erachter komt wat ze proberen te doen en erin slaagt om alle Navy Seals af te maken waardoor Goodspeed en Mason de enige kans zijn om Hummel te stoppen.

Zoals je kan lezen hierboven is het verhaal zeker niet realistisch te noemen maar daar doe je het niet voor bij dit soort films. Waar doe je het dan wel voor? De non-stop actie die van het scherm afspringt en de toch wel goede acteerprestaties van de hele cast die ervoor zorgt dat het allemaal gewoon nog meer genietbaar wordt. The Rock is hersenloze pulp maar wel met klasse!