The Others

Nicole Kidman is in The Others Grace Stewart, een nogal neurotische maar zeer mooie moeder van 2 kinderen die allergisch zijn aan licht. Vanwege deze ziekte is het huis waar ze leven constant verdonkerd met zware gordijnen die alle ramen bedekken aangezien zelfs het kleinste beetje lichtintensiteit onmiddellijk een allergische reactie kan veroorzaken met de dood van de kinderen tot gevolg. Op een dag verdwijnen plots alle dienaars in het huis maar gelukkig komen drie nieuwe aan de deur kloppen: Mrs. Mills, Lydia en Mr.Tuttle.

De nieuwe helpers vinden al snel hun weg doorheen het gebouw en de zaken lijken min of meer terug op hun plooi te geraken maar dan beginnen plots allerlei rare dingen te gebeuren; de piano begint van zichzelf te spelen, deuren gaan open en dicht alhoewel ze in principe altijd op slot zouden moeten zijn, en meubels worden plots verplaatst zonder dat iemand ze ook maar aanraakt. Is het huis plots bezeten van een geest? Of zijn de nieuwe bedienden niet wie ze zeggen dat ze zijn?

The Others is een film met een extreem traag tempo maar alhoewel je zou kunnen denken dat dit nogal snel gaat vervelen is er wel altijd spanning aanwezig waardoor dit toch wel een interessante film wordt. Ook Nicole Kidman’s zeer goede acteerwerk als de nogal hardvochtige moeder die alles doet om haar kinderen te beschermen is bewonderenswaardig en zorgt ervoor dat dit toch wel een aanrader is.