25 september 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

The Office (BBC) – Seizoen 1

Deze scherpe Britse comedyserie, die zich afspeelt in het kantoor van een Londens papierbedrijf, volgt de dagelijkse beslommeringen van ongeïnspireerde inktkoelies

Deze scherpe Britse comedyserie, die zich afspeelt in het kantoor van een Londens papierbedrijf, volgt de dagelijkse beslommeringen van ongeïnspireerde inktkoelies

Onze opinie:
David Brennt (Ricky Gervais) is de regionale manager voor het Slough kantoor van Wernham Hog, een papierfirma. Hij will constant de impressie geven dat hij de beste manager is die je ooit zal vinden en dat werken voor hem een waar plezier is aangezien hij de zaken leuk en gerelaxeerd houdt. Gareth Keenan (Mackenzie Crook) is de zelfverklaarde team leader van het kantoor en Brennt’s rechterhand. Hij is een voormalige militair en leeft volgens regels die hem door het leven leiden alhoewel andere mensen hem wat raar kunnen vinden. Tim Canterbury (Martin Freeman) is een verkoper die zijn werk als tijdelijke oplossing aannam aangezien hij terug naar school wil om psychologie te studeren maar zijn pathetische leven lijkt nergens naartoe te gaan en zoals het er nu naar uitziet zal hij nooit weggeraken bij Wernham Hog. En dan is er nog Dawn (Lucy Davis), de receptioniste die weet dat Tim gevoelens voor haar heeft maar geen keuze wil maken tussen Tim en haar vriend.

Een ploeg documentairemakers volgen Brennt en zijn mensen tijdens hun gewone dagdagelijkse bezigheden op kantoor wanneer ze horen dat het kantoor mogelijk opgedoekt zal worden vanwege budgettaire redenen.

The Office is een schitterende serie die niemand zou mogen aan zich laten voorbij gaan. Het is niet zonder reden dat deze verscheidene prijzen gewonnen heeft, David Brennt is zowat de slechtste manager die je je kan inbeelden en bij momenten is het zo erg dat het zelfs niet meer om te lachen is maar dat je plaatsvervangende schaamte krijgt. Schitterend!