The Ninth Gate

Johnny Depp is in The Ninth Gate Dean Corso, een soort van boekdetective die enkel maar in dollars telt. Op een dag vraagt een van zijn klanten, Boris Balkan, om de authenticiteit te verifiëren van zijn exemplaar van “The Nine Gates of the Kingdom of Shadow”, een boek dat zijn eigenaar de mogelijkheid zou moeten geven om Lucifer zelf op te roepen. Wanneer Corso begint met Balkans boek na te kijken en vergelijken met de andere twee merkt hij op dat er toch wel wat verschillen zijn. Elk boek heeft verschillende tekeningen, en sommige daarvan zijn zelfs gesigneerd door “LCF”. Telkens hij echter probeert om een van de andere exemplaren effectief in zijn handen te krijgen blijkt de eigenaar op mysterieuze wijze te overlijden.

Terwijl zijn zoektocht voortduurt begint Corso langzaam maar zeker te beseffen dat sommige dingen niet zijn wat ze lijken alsook dat hij niet de enige is die op zoek is naar de boeken. Vreemde ongelukken beginnen te gebeuren en het is maar al te duidelijk dat iemand voor niets wil stoppen om ook het boek van Balkan in zijn handen te krijgen. Het is aan Corso om de waarheid te vinden zonder zelf er het leven bij in te laten.

The Ninth Gate van Roman Polanski met een zoals altijd goed acterende Johnny Depp is een schitterende film voor mensen die houden van een thriller die traag start maar vanaf het eerste moment je bij je nekvel grijpt tot op het einde en ook dan nog niet alle vragen beantwoordt waardoor er ruimte is om nog een vervolg te maken. Nu zou enkel dat vervolg nog eens gemaakt moeten worden…