The Mothman Prophecies

Journalist John Klein (Richard Gere) en zijn vrouw Mary zijn gelukkig getrouwd en na getekend te hebben voor hun nieuwe huis lijkt het wel alsof er geen einde aan hun geluk kan komen. Totdat ze betrokken raken in een auto-ongeluk en Mary zwaargewond geraakt. In het ziekenhuis vertelt Mary dat net voor de crash ze iets vreemds op de auto af zag komen. De dokters beweren echter dat haar visioen waarschijnlijk veroorzaakt was door haar verwondingen. Wanneer ze sterft probeert John verder te gaan met zijn leven – wat op zich hard is – maar op een dag arriveert hij per ongeluk in een dorpje genaamd Point Pleasant waar hij mensen tegenkomt die eveneens rare fenomenen ondervonden hebben en gelijkaardige zaken als zijn vrouw gezien hebben.

Samen met officier Connie Parker (Laura Linney) begint hij te onderzoeken wat er aan de hand is en ontdekt dat telkens deze “Mothman” gezien wordt er iets verschrikkelijks gebeurt. Tijd begint op te geraken wanneer John en Connie zich realiseren dat er een grote ramp te gebeuren staat.

The Mothman Prophecies is losjes gebaseerd op dingen die in Point Pleasant gebeurd zijn in de jaren ’60. Alhoewel het “based on real events” stukje met serieus wat zout genomen moet worden is de film op zich nog wel onderhoudelijk met redelijk wat spanning en enkele leuke schrikmomenten.