The Matrix Reloaded

Zion zit in de problemen. Duizenden Sentinels zijn hun weg aan het graven door de Aarde met enorme drilboren om bij de stad te geraken en het laatste bastion van verzet te vernietigen. Ondertussen is Agent Smith teruggekeerd en vrijgelaten door Neo is hij nu in staat om zichzelf te dupliceren in andere agenten en hij heeft slechts een doel voor ogen: de man die hem vrijgelaten heeft in de Matrix vernietigen.

Ondertussen heeft Neo verschrikkelijke nachtmerries waar hij Trinity gedood ziet worden. Hij gaat naar het Orakel voor advies en naast enkele antwoorden geeft ze hem ook wat raadsels om op te lossen. Hij moet de slotenmaker vinden die hem een sleutel zal geven waardoor hij toegang krijgt tot de mainframe van de Matrix zodat hij deze kan afzetten. Een race tegen de tijd is begonnen.

Niet iedereen was positief over The Matrix Reloaded maar het heeft zijn goede alsook slechte punten. Er is meer actie aanwezig (net zoals bij de sequel van Lord of the Rings) maar het filosofische gedeelte begint serieus bij de haren getrokken te zijn. Ook de cuts tussen dialoog en actie zijn niet zo goed als ze geweest hadden kunnen zijn en voor de eerste keer in ons leven moeten we zeggen dat de actie in een film het tempo van de verhaallijn ophoudt. Niet echt een goede evolutie als je het ons vraagt. Al bij al dus zeker geen topper die het niveau van de originele film kan benaderen.