The Internship

Info

Uitgever:

Regisseur:

Cast: , , , ,

Genre: ,
Jaar: 2013
Beeldformaat: 2.35:1 HD
Geluid: Engels DTS-HD MA 5.1, Frans DTS 5.1

Ondertitels: Engels, Frans, Nederlands

Extra's: Audiocommentaar, Trailer, Verwijderde Scènes, Zomaar een Maandag

Speelduur (min.): 120
Leeftijd: 6

Geschreven door:

box-theinternshipblu

FILM
Het gaat Billy en Nick allesbehalve voor de wind. Ze mogen dan doorgewinterde verkopers zijn, wanneer het bedrijf waarvoor ze werken op de fles gaat omdat tegenwoordig iedereen zijn GSM voor zowat alles gebruikt staan ze op straat met de melding dat ze dinosauriërs zijn en niet meer meekunnen met hun tijd. Billy is echter niet zomaar de man om zich bij de situatie neer te leggen en hij overtuigt Nick ervan dat ze een stage moeten doen bij Google waarna ze kans maken om daar permanent aan de slag te gaan. Immers, met hun jarenlange ervaring moeten ze Google toch wel wat kunnen bieden, nietwaar? Dat het niet zo simpel is, merken de twee echter al snel wanneer ze op de campus van Google arriveren en zich omringd zien door hordes geniale nerds…

Twee vrienden die door omstandigheden in een nieuwe situatie komen en daarmee moeten leren omgaan, de “underdogs” die het uiteindelijk toch wel halen, een romantische twist en de noodzakelijke “dip” halverwege. The Internship volgt zowat alle clichés van het genre en doet amper moeite om origineel uit de hoek te komen. Het is “Revenge of the Nerds” in een nieuw, moderner en relatief braver jasje met Owen Wilson en Vince Vaughn in de hoofdrollen.

En toch… Ook al is er niets nieuws te vinden in de film en doen Vaughn en Wilson hetzelfde als altijd, we konden merkwaardig genoeg wél genieten van The Internship. Shawn Levy probeert niet het warm water opnieuw uit te vinden, laat de hoofdrolspelers gewoon hun ding doen, en alles bij elkaar werkt het gewoon. Zoals de gemiddelde Toyota misschien ook niet spettert van seks appeal maar wel je perfect van punt A naar punt B brengt.

Je kan tonnen van kritiek geven op het feit dat het verhaal nogal wat gaten bevat en dat de personages naast Wilson en Vaughn ongeveer zoveel diepte hebben als een kartonnen publiciteitsbord, maar als je gewoon eens lekker luchtig vermaak wil dat niet pretendeert intellectueel te zijn of al te grof door de bocht gaat, dan is The Internship de perfecte zondagmiddagfilm om te bekijken samen met de rest van de familie.

BEELD EN GELUID
Het beeld is zeer mooi om naar te zien met veel detail, en vooral de primaire kleuren komen zeer goed in beeld (logisch gezien het logo van Google dat zowat overal opduikt). De zwartwaarden zijn eveneens mooi diep en de huidtinten komen zeer natuurlijk over. Qua beeld hebben we eigenlijk weinig opmerkingen behalve dan dat enkele donkerdere scènes ietwat minder gesatureerde kleuren bevatten en deze wat morsig overkomen waardoor we geen perfecte score kunnen geven.

De soundtrack doet het eveneens goed en zeker bij het gedeelte in de discotheek word je gewaar dat alle kanalen optimaal gebruikt worden. Spijtig genoeg is dat echter niet altijd het geval en zeker bij de scènes waarbij we in de hal van het Google gebouw zitten zou je toch wel wat meer activiteit rondom verwachten. Al bij al een goede track maar wat meer directionaliteit en gebruik van de surrounds zou zeker niet misstaan hebben. Het is echter een komedie en geen actiefilm dus trekken we hier niet àl teveel punten voor af deze keer.

EXTRA’S
Een audio commentaartrack met Shawn Levy, een 19 minuten durende feature over hoe de Quidditch Match gefilmd werd, wat verwijderde scènes en de bioscooptrailer zijn alles dat we krijgen op deze release. Niets om over naar huis te schrijven dus.

CONCLUSIE
The Internship is geen topper op eender welk vlak maar levert eenvoudig vermaak af dat iedereen wel zal kunnen aanspreken. De film is kundig gemaakt en men gaat voor de grootste gemene deler zonder ergens gewaagde risico’s te nemen. Menig criticus zal hierdoor zeggen dat er weinig “speciaals” te vinden is, maar soms verlang je eerder naar een deftige en betrouwbare Toyota dan een spannende Alfa Romeo waarbij je je wel telkens moet afvragen of hij je zal brengen waarheen je wil. En als je het toch een béétje pikanter wil kan je de Unrated versie bekijken waarin nogal wat blote tieten voorbij komen.

Score

Film:
Extra's:
Geluid:
Beeld: