The Glass House

Ruby en Rhett Baker’s makkelijke leventje komt plots tot een einde wanneer hun beider ouders omkomen in een auto ongeluk. Gelukkig is de Glass familie, goede vrienden van hun ouders die in Malibe wonen en geen kinderen hebben, bereid om hen beide in hun huis op te nemen en hun een veilige familie-achtige omgeving te verzorgen. In het begin worden beide jongeren serieus in de watten gelegd en krijgen ze zowat alles dat hun hartje maar begeert. Na een tijdje begint Ruby echter het idee te krijgen dat Terry Glass wat meer wil van haar dan gewoon een normale vader. Wanneer ze er eveneens achter komt dat Terry’s vrouw Erin een serieus drugsprobleem heeft en Terry’s autofirma in zware financiële problemen zit worden de dingen nog erger als ze erachter komt dat haar ouders haar en haar broer een klein fortuin nagelaten hebben en Terry vooral geïnteresseerd is om aan dat geld te geraken.

Daniel Sackhheim maakt met The Glass House zijn filmdebuut na het regisseren van enkele episodes van The X-Files, ER en Law & Order. Het basisidee is leuk en de camerapunten zorgen regelmatig voor een intense atmosfeer maar spijtig genoeg slaagt Sackheim er niet in om de spanning erin te houden en het gebeurt maar al te vaak dat de kijker perfect weet wat er op het punt staat te gebeuren. Toch wel teleurstellend voor een film in dit genre.

Als psychologische thriller komt The Glass House serieus wat te kort maar als je op zoek bent naar een onderhoudende en gemakkelijke thriller kan je deze wel eens een kans geven.