The Eagle

Nadat Centurion Marcus Flavius Aquila gewond is geraakt tijdens een gevecht met barbaren in Romeins-bezet Brittannië besluiten de politici hem een medaille te geven en hem de dienst te verlaten met eer. Nogal ontevreden hieromtrent besluit Marcus om terug te keren naar Brittannië samen met zijn slaaf Esca (de zoon van een Brigantes clan leider) voorbij Hadrian’s Muur te gaan en de grens van de bekende wereld (volgens de Romeinen uit die tijd) om uit te vinden wat er gebeurd is met het 9e Legioen dat jaren geleden verdween en Rome’s gouden arend droeg. Op die manier hoopt hij de eer van zijn familie te herwinnen want het was immers zijn vader die het legioen naar zijn ondergang leidde.

Sinds Gladiator hebben hack&slash films een tweede leven gekregen maar ze zijn niet allemaal even goed. The Eagle, gebaseerd op een verhaal van Rosemary Sutcliff, valt onder deze categorie. Waar de meeste zwaard-en-sandalen films gaan voor grote legers en gevechtsscènes focust The Eagle op de queeste van twee mannen die onbekend territorium exploreren. Als dusdanig zou dit geen slecht idee zijn maar Channing Tatum slaagt er duidelijk niet in om de film te dragen en alhoewel Jamie Bell zijn best doet om dat te compenseren slaagt hij daar ook niet in terwijl het script eveneens weinig soelaas biedt.

All bij al eindigt The Eagle als een nogal middelmatige actie-avonturenfilm die vooral uitblinkt in zijn fotografie van de Schotse hooglanden veeleer dan dat het een schitterende film is. Tatum overtuigt niet, het verhaal waar de Romeinen meer geïnteresseerd lijken in hun geliefde Arend dan de verdwijning van een heel legioen is te oppervlakkig, en zelfs met slechts 114 minuten op de teller lijkt het alsof de film veel te lang duurt.