The Devil’s Rejects

The Devil’s Rejects

In dit westernachtige vervolg op het bloederige ‘House of 1,000 Corpses’ van Rob Zombie wil een sheriff uit Texas wraak nemen op de griezelige moordenaars van zijn broer

Onze opinie:
Sheriff John Quincy Wydell en zijn Texas State Police assistenten arriveren bij de Firefly familie en beginnen hun huis te beschieten na een eerste waarschuwing. Otis en zijn zuster Babe slaan erin te ontsnappen en hun vader te waarschuwen, Captain Spaulding/Jack Cutter. Ze besluiten elkaar te ontmoeten bij een armoedig motel en wanneer Spaulding arriveert gaan ze op weg naar een veilige plaats dat eigendom is van Spaulding’s broer Charlie Altamont. Wydell’s mensen hebben ondertussen Moeder Firefly tijdens de raid gevangen genomen en ze vertelt Wydell wat er zal gebeuren met zijn broer George. Dit maakt hem woedend en hij gaat erop uit voor een frontale aanval op de Firefly’s te doen, gerechtigheid in eigen handen nemend.

The Devil’s Rejects is de sequel op Rob Zombie’s “The House of 1000 Corpses” en heeft een erge ’70s-atmosfeer die perfect bij de film past. We krijgen een combinatie te zien tussen een roadmovie en gore horror met een snuifje Sam Peckinpah en coole western erbij. Kogels en bloed vliegen rond zoals nooit tevoren en het geheel wordt mooi gesupporteerd door muziek die je nog verder in de film doet inleven. Het acteerwerk is schitterend en het is duidelijk dat er geen helden zijn in deze film. Alle personages zijn slecht en het eindspel zorgt ervoor dat iedereen krijgt wat ze verdienen. Leuk! Natuurlijk zijn we er wel van overtuigd dat dit geen spek voor iedereen is want The Devil’s Rejects is duidelijk gemaakt voor een zeer specifiek doelpubliek en de gemiddelde man/vrouw in de straat zal zeker een probleem hebben met alle gore, bloed en geweld dat rondvliegt.