The Dark Tower

The Dark Tower

Een tiener met bovennatuurlijke krachten ontmoet de laatste Scherpschutter die moet voorkomen dat een tovenaar het enige vernietigt dat het universum bijeenhoudt

Onze opinie:
Roland Dechain is de laatste der scherpschutters en op queste om af te rekenen met zijn eeuwige rivaal, de man in het zwart, om deze tegen te houden de Donkere Toren te vernietigen, wat het einde van het universum zou betekenen.

The Dark Tower is de verfilming van Stephen King’s gelijknamige boekenreeks die je zonder probleem op eenzelfde niveau kan zetten als Game of Thrones of Lord of the Rings. Dat men niet minder dan 8 boeken probeert samen te vatten in een anderhalf uur durende film kan dan ook het vermoeden doen rijzen dat er nogal wat geschrapt is om alles te doen passen. Op zich geen probleem als de kern van het verhaal behouden blijft, maar ook dat is hier niet het geval. Waar de boeken zich vooral focussen op Rolands reis naar de Donkere Toren en de mensen die hij door de tijd heen met zich meeneemt, wordt dit geschreven meesterwerk in de film gedegradeerd tot een soort van “Demolition Man”, een oppervlakkige strijd tussen goed en kwaad zonder ook maar enige diepgang. Misschien ware het beter geweest als men van The Dark Tower een TV-serie gemaakt had, of op zijn minst een trilogie zoals het eerder vernoemde Lord of the Rings. Zoals hij nu staat is The Dark Tower op zijn best een middelmatige actiefilm die je anderhalf uur hersenloos kan bekijken, Idris Elba en Matthew McConaughey als hoofdrolspelers ten spijt.

The Dark Tower (2017) Action, Adventure, Fantasy | 1h 35min | 4 August 2017 (USA) 5.6
Director: Nikolaj ArcelWriters: Akiva Goldsman, Jeff PinknerStars: Idris Elba, Matthew McConaughey, Tom TaylorSummary: 11-year-old Jake Chambers experiences visions involving a Man in Black who seeks to destroy a Tower and bring ruin to the Universe while a Gunslinger opposes him. However, Jake's mother, stepfather and psychiatrists dismiss these as dreams resulting from the trauma of his father's death the previous year. At his apartment home in New York City, a group of workers from an alleged psychiatric facility offer to rehabilitate Jake; recognizing them from his visions as monsters wearing human skin, he flees from the workers who give chase. Jake tracks down an abandoned house from one of his visions where he discovers a high-tech portal that leads to a post-apocalyptic world called Mid-World..

Photos


See all photos >>