The Crew

Bobby (Richard Dreyfuss) en zijn drie vrienden zijn gepensioneerde oplichters die nu klotejobs ((Burger King, Buschauffeur, …) moeten doen om in hun onderhoud te voorzien. Ze leven in een hotel voor oude mannen in Florida maar met dat Florida weer wat populairder aan het worden is beginnen de prijzen huizenhoog te worden. Op een dag heeft Joey “Bats” (Burt Reynolds) een idee; niemand wil wonen in een hotel waar een dode man gevonden is dus besluiten ze om een lijk uit het mortuarium te stelen, het hoofd eraf te schieten, en doen dan alsof deze vermoord was in het hotel. Het plan lijkt te werken, iedereen verlaat het hotel sneller dan een afgeschoten kogel en om het nog beter te maken dan het al was krijgen ze nog $1.000 om in het hotel te blijven wonen! Hun geluk is eindelijk gekeerd! Totdat ze erachter komen dat het lichaam dat van de vader van een Latino drugbaas was die wraak wil en wanneer Tony “Mouth” (Seymour Cassel) letterlijk zijn mond gebruikt en opschept tegen zijn vriendin Ferris over wat ze gedaan hebben beginnen de zaken serieus uit de hand te lopen.

Ferris belooft om niets te zeggen maar de mannen moeten in ruil haar schoonmoeder om de hoek helpen. Natuurlijk willen ze dit niet doen dus besluiten ze in de plaats daarvan de vrouw te kidnappen en haar huis af te branden… en het huis ernaast dat eigendom is van… de Latino gangster…

Het is goed om nog eens wat oude rotten in het vak weer op het grote scherm te zien passeren en zeker in een film die zoveel humor bevat als deze. De cast is schitterend, het verhaal zeer leuk, en enkele van de grappen heel origineel. Je moet al een hele zuurpruim zijn als je er niet in slaagt om zelfs maar een kleine grijns op je gezicht tevoorschijn te laten komen bij het bekijken van deze film.