4 december 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

The Closer – Seizoen 7

Het laatste maar eveneens beste seizoen van The Closer

In dit zevende en laatste seizoen van The Closer nemen we afscheid van Deputy Police Chief Brenda Leigh Johnson die de leiding heeft over de Major Crimes Unit van de Los Angeles Police Department, maar niet voordat er nog enkele zaken opgelost en de losse eindjes mooi afgerond worden.

Delk, die in het zesde seizoen naar voren kwam als de nieuwe sterke man binnen de politie, begint met een reorganisatie binnen de LAPD waardoor Pope opzij gezet zal worden, maar voordat dit effectief in voegen kan treden gebeurt er iets wat niemand verwachtte waardoor Pope op het laatste nippertje toch nog gered wordt. Dit maakt de zaken er voor Brenda echter niet makkelijker op want Raydor blijft op haar nek zitten. Het wordt zelfs nog een heel stuk moeilijk wanneer een oude moord ervoor zorgt dat haar hele departement in het vizier komt te liggen van een scrupuleuze advocaat en Brenda zich plots in het middelpunt bevindt van een zaak die de stad miljoenen kan gaan kosten.

De dagdagelijkse beslommeringen mogen hier echter natuurlijk niet onder lijden en zo zien we onder andere hoe de zaakjes van Provenza en Flynn nog maar eens goed fout gaan en resulteren in een moordonderzoek, hoe de dood van een jongere de persoonlijke levenssfeer van Luitenant Tao beïnvloedt, een agente uit Phoenix langs komt met de vraag om de dood van haar dochter te onderzoeken, en de vrouw van een politiecommissaris het middelpunt wordt in een onderzoek omtrent een “hit & run” ongeval.

Het klinkt misschien allemaal een beetje als het gemiddelde seizoen van The Closer maar deze keer is de sfeer toch wel wat anders. Er wordt veel meer focus gelegd op de rode lijn omtrent de mogelijke rechtszaak waarin Brenda en Major Crimes verwikkeld raken (met schitterend werk van Mark Pellegrino – bekend van o.a. Lost en Supernatural – als Brenda’s advocaat!) waardoor haar professionele en privéleven toch iets meer in elkaar verweven worden dan eerder. Dit wordt zelfs nog meer in de verf gezet wanneer een moordenaar die in seizoen 5 geslaagd was om uit Brenda’s handen te blijven plots weer opduikt in een aantal nieuwe moordzaken. Alsof dit nog niet genoeg is wordt Brenda ook op persoonlijk vlak nog eens geconfronteerd met de gezondheidstoestand van haar ouders en het is maar gelukkig dat Fritzy er is om haar bij te staan want de verrassing die ze voorgeschoteld krijgt is niet van de minste.

De verhaallijnen in seizoen 7 zijn strakker dan ooit, de spanning is bij momenten om te snijden, de interactie tussen de personages is nog nooit op dit niveau geweest, en alle losse eindjes worden ook nog eens mooi aan elkaar geknoopt. Dit alles gecombineerd met een vleugje humor nu en dan maakt dat seizoen 7 zonder twijfel het beste is dat we van The Closer voorgeschoteld hebben gekregen en het is dan ook met spijt dat we afscheid moeten nemen. Maar het is een afscheid in schoonheid.