The Change-Up

Een playboy en een liefdevolle vader zijn beste vrienden die elkaars leven willen hebben. Ze krijgen die kans als ze na een nacht feesten van lichaam wisselen

Onze opinie:
Mitch en Dave zijn reeds sinds hun kindertijd de beste vrienden maar hun levens zijn in compleet verschillende richtingen geëvolueerd. Dave heeft hard gestudeerd en zijn diploma in rechten behaald waarna hij een topcarriëre heeft nagestreefd bij een groot advokatenkantoor. Daarnaast is hij ook getrouwd en heeft enkele kinderen. Mitch daarentegen doet niet veel meer dan van het leven genieten en af en toe proberen wat als acteur aan de bak te komen.

Op een avond gaan beide uit om wat te drinken en wat later die nacht bevinden ze zich nogal dronken in een park, pratend over hoe goed het leven van de andere wel niet is. Terwijl ze in een fontein aan het plassen zijn zeggen ze op een gegeven moment tegelijkertijd dat ze toch wel wensten dat ze het leven van de andere hadden en plots vallen alle lichten in de hele stad uit. Wanneer ze de volgende ochtend wakker worden blijken ze niet meer in hun eigen lichaam te zitten…

The Change-Up is wederom een body-switch komedie zoals we er al zovele gezien hebben de laatste jaren en net zoals al die andere zijn er geen echte verrassingen. In het verhaal toch niet.

Het enige minpuntje van deze film is dat met 112 minuten er een punt halverwege is waar het tempo wat wegvalt en de film plots begint aan te slepen. Gelukkig duurt dit slechts een tiental minuten waarna de zaken terug beginnen te verbeteren en we weer wat leuke scenes te zien krijgen.

De verrassing in deze film komt vooral van de cast. Bateman en Reynolds zijn perfect voor hun personages en hun acteerprestaties zorgen ervoor dat je effectief het idee krijgt dat ze hun lichamen verwisseld hebben. Dit is wat The Change-Up boven de middelmaat doet uitsteken. Het is niet het verhaal dat we al zovele keren gezien hebben, en het zijn niet de grappen die toch wel wat originaliteit missen die deze film doen werken, het is de cast die ervoor zorgt dat de personages levensecht worden.