The Butterfly Effect

The Butterfly Effect

In deze thriller ontdekt student Evan Treborn, die geplaagd wordt door tragische herinneringen, een manier om zijn verleden te veranderen. Maar zal het verschil maken?

Onze opinie:
Gedurende heel zijn leven heeft Evan Treborn blackouts gehad telkens er een traumatische ervaring gebeurde. Als hij achteraf zijn vrienden vraagt wat er gebeurd is wil nooit iemand hem iets vertellen. Wanneer zijn moeder voorstelt om een dagboek bij te houden omdat dit misschien kan helpen besluit hij om haar raad te volgen maar de blackouts blijven komen. Zeven jaar na zijn laatste blackout zit hij op school en besluit om ter ere van zijn verjaardag zijn oude dagboeken nog eens te lezen. Wanneer hij dicht bij een van de blackouts begint te komen wordt hij echter plots naar dat moment gezogen. Wanneer hij terug wakker wordt zit hij terug in zijn eigen tijd maar op de plaats waar hij zich gebrand heeft met een sigaret zit plots een litteken. Hij heeft nogal snel door dat hij effectief het verleden kan veranderen en dus besluit hij om terug te gaan om iets dat hem en zijn vriendin een trauma bezorgd heeft wat aan te passen. Het lukt, maar als hij terugkomt blijkt dat er wel héél veel veranderd is en dat niet alles is zoals hij het zou willen…

Ashton Kutcher is zeker niet een van mijn favoriete acteurs maar in The Butterfly Effect toont hij dat hij kan acteren. Samen met een goede supporterende cast en een verrassende en interessante verhaallijn maakt dit dat deze film in zijn genre een van de betere van de laatste jaren is.