The Americans – Seizoen 2

De spanning zet zich voort voor Sovjet-spionnen en echtgenoten Philip en Elizabeth Jennings in het 2e seizoen van dit drama over de Koude Oorlog

Onze opinie:
Na het eerste seizoen van The Americans bekeken te hebben waren we zeer onder de indruk en ook dit tweede seizoen slaagt erin om onze aandacht ten allen tijde te behouden.

Op het huiselijke vlak lijken Elizabeth en Philip hun geschillen tot op zekere hoogte opgeklaard te hebben maar dat maakt het nog steeds niet makkelijk om de situatie onder controle te houden. Hun dochter beseft maar al te goed dat er “iets” niet in orde is en begint als een volwaardige tiener zich vragen te stellen bij wat er allemaal gebeurt, terwijl op professioneel vlak de zaken ook niet van een leien dakje gaan. Zo krijgen ze een nieuwe “handler”, moeten ze een Cubaanse activiste helpen terwijl deze haar eigen agenda heeft, en krijgen ze te maken met een Amerikaanse officier die met veel tegenzin voor de KGB werkt maar er alles aan wil doen om van hen af te geraken. Ondertussen begint de relatie tussen Stan Beeman en Nina Krilova mogelijk zijn vruchten af te leveren voor de KGB, maar dit gaat eveneens niet zonder consequenties en wanneer er op de Russische ambassade een nieuwe KGB-officier opduikt wordt het al helemaal een gevaarlijk spel voor Nina.

Zoals in de eerste zin reeds gemeld waren we weer aan het scherm gekluisterd bij het kijken naar dit tweede seizoen en dit dankzij de nog steeds hoogstaande acteerprestaties en de meer dan interessante verhaallijnen die gevolgd worden. Dat ook zaken zoals het Arpanet (voorloper van het internet) voorbij komen maakt het enkel maar leuker. The Americans blijft een absolute aanrader!