Texas Killing Fields

Al tientallen jaren heeft een seriemoordenaar zijn huis gevonden in de nabijheid van een moeras dat lokaal gekend staat als de “Texas Killing Fields”. Wanneer weer eens een lege auto gevonden wordt in de nabijheid van deze Killing Fields besluit detective Pam Stall hulp in te roepen van de Texas City Police onderzoekers Mike Souder (Pams ex) en Brian Heigh.

Alhoewel de twee aan het werken zijn aan een andere lokale moordzaak en het niet echt in hun jurisdictie ligt wordt Brian meegesleept in het verhaal wanneer de moordenaar vanuit het moeras belt naar zijn nummer op het politiebureau en het slachtoffer aan de lijn haar angst laat uitroepen. Wanneer een jong meisje waarmee Brian een connectie gemaakt heeft ook nog eens vermist wordt zetten de agenten hun leven op het spel om haar te redden…

Gebaseerd op waargebeurde feiten probeert Texas Killing Fields een zinderende thriller te zijn die draait op een hete en broeierige sfeer met een diepe verhaallijn en characterisatie. Spijtig genoeg faalt de film hierin.

Het verhaal slaagt op geen enkel moment om je echt bij je lurven te nemen, de personages – ondanks dat er meer dan genoeg achtergrondinformatie gegeven wordt – komen nooit tot leven, en terwijl alle elementen voor een spannende film aanwezig zijn komen ze nooit echt tezamen. Daardoor lijkt Texas Killing Fields eerder een compilatie van scènes die samengevoegd zijn zonder de nodige cohesie om er echt een spannende ervaring om naar te kijken van te maken.

Als je deze wil bekijken dan zouden we zeker voorstellen om hem te huren in plaats van te kopen