Swamp Thing

In het moeras van Florida zijn wetenschapper Alec Holland en zijn team aan het experimenteren met formules die de hongersnood in de wereld zouden moeten oplossen. Spijtig genoeg is zijn onderzoek niet geheim genoeg om de kwaadaardige Arcane weg te houden die een groep huurlingen erop uitstuurt om Holland te ontvoeren en zijn notities te bemachtigen. Wanneer Hollands kamp overgenomen wordt slaagt Alice Cable erin een van de laatste notitieboekjes te nemen en dit te verstoppen maar Holland zelf wordt gedood door de huurlingen en krijgt zijn eigen formule over zijn lichaam gegooid. Arcane neemt de notaboekjes (niet wetend dat er een mist) en vertrekt terwijl hij zijn mensen beveelt om alle bewijsmateriaal alsook mogelijke ooggetuigen te doen verdwijnen. Alice wordt ontdekt maar net voordat ze vermoord wordt komt er een monster uit het moeras dat haar redt.

Het wordt al snel duidelijk dat Hollands formule hem veranderd heeft in iets compleet anders met grote kracht en het duurt niet lang voordat Arcane, die er ondertussen achter is dat hij een boekje mist, de getransformeerde Holland wil vangen om uit te vinden wat de formule kan doen met mensen en hoe hij er profijt uit kan halen.

Een horrorfilm van Wes Craven zou iedere fan van de regisseur opgewonden moeten krijgen maar de PG-rating van deze film zegt al veel. Verwacht geen spanning of iets anders interessants want het liefdesverhaal tussen de “schone” en het “monster” staat centraal hier en zoals we allemaal weten is dat geen goed uitgangspunt voor een schitterende horrorfilm.