Spy Game

Een ervaren spion gaat op de gevaarlijkste missie van zijn leven als hij ontdekt dat zijn voormalige protegee als politieke gevangene in China ter dood werd veroordeeld.

Onze opinie:
Robert Redford is in Spy Game Nathan Muir, een CIA agent die zijn laatste dag voor zijn pensionering begint wanneer hij een telefoontje krijgt uit Hong Kong. Een van zijn voormalige leerlingen, Tom Bishop (Brad Pitt), is een Chinese gevangenis binnen gegaan om een vrouw te bevrijden maar is zelf tegen de lamp gelopen. Tegen dat hij zijn kantoor bereikt zijn de bazen van de CIA reeds op de hoogte van wat er gaande is maar in plaats van er alles aan te doen om Bishop vrij te krijgen willen ze hem laten waar hij is aangezien hun tussenkomst een handelsverdrag tussen China en de VS in gevaar zou kunnen brengen. Muir besluit dan maar om de zaak in eigen handen te nemen en begint de redding van Bishop zelf voor te bereiden.

Tony Scott is de regisseur van Spy Game en dat valt erg op. Alhoewel de film vooral rond dialoog en intrige draait probeert Scott constant om de film dynamischer te maken door gebruik te maken van nerveuze camerabewegingen, een beetje zoals we ook al in eerdere van zijn films zoals Enemy of the State gezien hebben. Het had echter beter geweest mocht hij dit niet gedaan hebben want hier verbetert het de film zeker niet, het maakt de zaken er eerder erger mee.

Doorheen het verhaal krijgen we regelmatig flashbacks voorgeschoteld die tonen hoe Muir en Bishop elkaar leren kennen en hoe hun relatie evolueerde en dat werkt wel goed. Ook het acteerwerk van zowel Redford als Pitt is weer om van te snoepen en als Tony Scott zijn camerawerk wat meer in toom had gehouden zou dit een absolute topper geweest kunnen zijn. Nu moeten we het houden bij gewoon “goed”.

Spy Game (2001) Action, Crime, Thriller | 2h 6min | 7 February 2002 (Netherlands) 7.1
Director: Tony ScottWriters: Michael Frost BecknerStars: Robert Redford, Brad Pitt, Catherine McCormackSummary: CIA operative Nathan Muir (Redford) is on the brink of retirement when he finds out that his protege Tom Bishop (Pitt) has been arrested in China for espionage. No stranger to the machinations of the CIA's top echelon, Muir hones all his skills and irreverent manner in order to find a way to free Bishop. As he embarks on his mission to free Bishop, Muir recalls how he recruited and trained the young rookie, at that time a sergeant in Vietnam, their turbulent times together as operatives and the woman who threatened their friendship. Written by ck

Photos


See all photos >>