Soylent Green

Het jaar is 2022 en de Aarde is een vuilbak geworden. De natuur is compleet vernietigd, steden zijn overbevolkt, voedsel en kledij zijn slechts matig aanwezig, en vuil en smog zijn overal aanwezig. In deze omgeving moet detective Robert Thorne de moord op William Simonson onderzoeken, een zeer machtige en invloedrijke man die werkte voor de Soylent Company die allerlei soorten artificieel voedsel maakt.

Thorns vriend en medeonderzoeker Sol start ondertussen een check in de politiearchieven om de achtergrond van Simonson van dichterbij te bekijken en wanneer hij naar de Main Central Library gaat komt hij tot een verrassende ontdekking. Ondertussen realiseert Thorn zich dat hij gevolgd wordt en dat sommige mensen hun best aan het doen zijn om hem te overtuigen de zaak te laten gaan.

Soylent Green is een klassieker in het sci-fi genre die een allesbehalve mooi beeld schetst van de toekomst. Ondanks de verouderde looks (Asteroids werd in de jaren ’70 gezien als een futuristisch spel) blijft deze zeer interessant om te volgen en dit dankzij het goede acteerwerk, het verhaal, en de atmosfeer die de film uitademt. Een eeuwige klassieker die je niet mag missen!