Resident Evil: Retribution

Het dodelijke virus van de Umbrella Corporation verandert mensen bij de vleet in zombies. De enige hoop voor het mensenras is Alice

29 Pageviews

Het dodelijke virus van de Umbrella Corporation verandert mensen bij de vleet in zombies. De enige hoop voor het mensenras is Alice

Onze opinie:
Op het einde van “Afterlife” bevindt Alice zich op het schip Arcadia en dat is waar we haar in Retribution terugvinden. De Umbrella Corporation is bezig met het aanvallen van de boot en in de openingsscene zien we hoe Alice door een ontploffing buiten bewustzijn in het water belandt. Even later wordt Alice wakker in een Umbrella gebouw en komen we erachter dat de Red Queen (de AI uit de eerste film) de firma heeft overgenomen en van plan is om de mensheid van de aardbodem te vegen.

Voormalig Umbrella-directeur Albert Wesker is echter op de hoogte van de plannen van de Red Queen en stuurt Ada Wong, Luther West, Leon Kennedy, Sergei en Barry Burton erop uit om Alice te redden aangezien zij volgens hem de sleutel bevat tot het ultieme wapen om de mensheid te redden. De Red Queen heeft echter een leger aan zombies en klonen om hen tegen te houden, met als ultieme tegenstander een gebrainwashte Jill Valentine.

De plot van Resident Evil: Retribution is flinterdun en niet meer dan een vehikel om de actiescenes te laten plaatsvinden. Op zich zien we dit wel meer gebeuren in actiefilms, maar regisseur Paul W.S. Anderson (die eerder ook delen 1 en 4 regisseerde) brengt dit gegeven tot een nieuwe laagte. De weinige dialogen slaan op niets, de personages bevatten echt nul komma nul diepgang, en zelfs het gemiddelde videospel bevat een interessantere plot. Simpel gezegd is Resident Evil: Retribution weinig meer dan een slechte third person shooter waarin de speler zich door een aantal levels moet vechten en schieten om zo tot het oppervlak te geraken.

Zoals gezegd stelt het verhaal niets voor, maar ook de acteerprestaties zijn ondermaats en de actiescenes zijn ook al niet om over naar huis te schrijven. Om de link met videogames nog maar eens te maken: de AI van de vijanden is oerdom en Anderson heeft teveel spelletjes uit de jaren ’90 gespeeld waarbij je achter een muurtje gaat schuilen om af en toe omhoog te kijken en iemand neer te schieten. Dit was leuk voor spelletjes in die tijd, maar is ook in de videogame industrie al achterhaald en op het grote scherm is dit gewoon ergerlijk.

Doe de 3D effecten uit en deel 5 uit de Resident Evil serie slaagt er zelfs niet in om qua kwaliteit boven dat van de gemiddelde B-film op Syfy Channel te geraken.

Resident Evil: Retribution (2012) Action, Horror, Sci-Fi | 1h 35min | 14 September 2012 (USA) 5.4
Director: Paul W.S. AndersonWriters: Paul W.S. AndersonStars: Milla Jovovich, Sienna Guillory, Michelle RodriguezSummary: Alice awakes at home with her daughter Becky and her husband. But soon she realizes that she is actually in an Umbrella Corporation's underground facility. Out of the blue, the computer security system shuts-down and Alice flees to the central control room of the facility. She meets Ada Wong, who works with Albert Wesker, and she learns that a five-man team has been sent by Wesker to rescue them. However, the Red Queen sends Jill Valentine and Rain to hunt them down. Written by Claudio Carvalho, Rio de Janeiro, Brazil

Photos


See all photos >>