Reservoir Dogs

Een groepje criminelen wordt bij elkaar gebracht door een man genaamd Joe om een overval te doen op een diamantwinkel. Alles is tot op het kleinste detail gepland maar wanneer een van de gangsters begint te schieten en de politie sneller op de plaats delict arriveert dan verwacht werd is dit de start van een groot vuurgevecht. De overlevende gangsters vluchten naar het rendez-vous punt en beginnen zich af te vragen wie van hen degene zou kunnen zijn die hen verraden heeft bij de politie.

Reservoir Dogs is het debuut van Quentin Tarantino en kan makkelijk de kwaliteitsvergelijking met Pulp Fiction doorstaan. We krijgen de overval zelf niet te zien, noch de effectieve wreedheid die in de film passeert maar dat maakt het nét dat tikkeltje spannender dan normaal het geval zou zijn. Het verhaal wordt verteld door middel van flashbacks en dat maakt het geheel zowaar nog interessanter dan het al is en dit alles wordt gesupporteerd door schitterend acteerwerk van de cast.

Reservoir Dogs was een instant klassieker en blijft tot op heden nog steeds een van de betere gangsterfilms ooit gemaakt.