Releases Entertainment One Mei

Geschreven door:

box-oddthomasblu

Entertainment One heeft naar goede gewoonte hun lijstje van aankomende releases doorgestuurd voor de volgende maand en daarin vinden we toch wel voor elk wat wils. Spanning met Odd Thomas en Ender’s Game, humor met Delivery Man, drama en erotiek in Venus in Fur, en ook nog wat voor de dansliefhebbers in de vorm van Streetdance 3. Het volledige lijstje:

Delivery Man
7 mei 2014

Toen David Wozniak (Vince Vaughn) student was leek zaad doneren een makkelijke manier om een centje bij te verdienen. Twintig jaar later zit hij echter met een groot probleem. Hij blijkt de vader te zijn van 533 kinderen, waarvan er 142 naar de rechtbank zijn gestapt om achter zijn identiteit te komen. Alsof dit nog niet erg genoeg is wordt zijn vriendin Emma (Cobie Smulders) zwanger, maar wil ze het kind zelf op gaan voeden omdat ze David niet volwassen genoeg vindt. Kan hij haar ervan overtuigen dat hij wel degelijk een goede vader kan zijn? En hoe moet het eigenlijk met die 533 andere kinderen?

Regie: Ken Scott
Cast: Vince Vaughn, Cobie Smulders, Chris Pratt
Speelduur: 103 minuten

Ender’s Game
21 mei 2014

In het jaar 2136 is de aarde aan het herstellen van een invasie van de Formics, insectachtige aliens die bijna de hele mensheid hebben uitgeroeid. Om voorbereid te zijn op de onvermijdelijke volgende oorlog hebben de machtshebbers besloten dat kinderen vanaf jonge leeftijd getraind moeten worden in oorlogsvoering. De jonge Ender Wiggin is een van de grootste talenten van de militaire academie. Dit is ook zijn kolonel opgevallen: Hij ziet in Ender zelfs de redding van het menselijk ras. Maar zal Ender zijn training wel op tijd afronden voordat de Formics opnieuw toeslaan?

Regie: Gavin Hood (Tsotsi)
Cast: Asa Butterfield, Abigail Breslin, Harrison Ford, Hailee Steinfeld, Viola Davis, Ben Kingsley
Speelduur: 114 minuten

Venus in Fur
21 mei 2014

Toneelregisseur Thomas (Mathieu Amalric) is op zoek naar een hoofdrolspeelster voor zijn nieuwe toneelstuk Venus in Fur, dat hij baseert op het gelijknamige boek over masochisme en onderwerping. Hij staat op het punt om het theater te verlaten waar hij de hele dag audities heeft gehouden. Op dat moment komt actrice Vanda (Emmanuelle Seigner) binnen lopen. Ze is veel te laat voor haar auditie en maakt een vreselijk ordinaire indruk. Ondanks de twijfels van Thomas weet ze hem over te halen om haar acteerkunsten te tonen, en voor zijn ogen verandert ze plotseling in de dominante hoofdrolspeelster waar hij naar op zoek is. Als hij vervolgens besluit de rol van onderdanige tegenspeler op zich te nemen beginnen fictie en werkelijkheid steeds verder door elkaar te lopen…

Regie: Roman Polanski
Cast: Emmanuelle Seigner, Mathieu Amalric
Speelduur: 96 minuten

Odd Thomas
28 mei 2014

Odd Thomas (Anton Yelchin) lijkt een doodnormale jongen die werkt als kok in een slaperig stadje in de woestijn van Californie. Hij heeft echter een speciale gave. Hij kan communiceren met de geesten van mensen die vermoord zijn en hierdoor de meest gruwelijke moordzaken oplossen. Wanneer er een vreemdeling in de stad verschijnt die omringt wordt door kwade geesten heeft Odd door dat er iets goed mis is. Hij zal al zijn krachten in moeten zetten om een komende ramp te voorkomen en ervoor te zorgen dat zijn familie en vriendinnetje ongedeerd blijven

Regie: Stephen Sommers
Cast: Anton Yelchin, Ashley Sommers, Leonor Varela
Speelduur: 100 minuten

Streetdance 3: All Stars
28 mei 2014

Als hun jeugdhonk gesloopt dreigt te worden besluiten de verlegen Jaden (Akai Osei) en de brutale Ethan (Theo Stevenson) een streetdance groep op te richten. Ze willen gezamenlijk een grote dansshow organiseren en met de opbrengst hiervan voorkomen dat hun favoriete plek hen ontnomen wordt.

Regie: Ben Gregor
Cast: Theo Stevenson, Akai, Hugh Dennis, John Barrowman, Ashley Jensen, Kimberley Walsh
Speelduur: 106 minuten