Pulp Fiction

In Pulp Fiction zijn er verscheidene verhaallijnen doorheen de film en het is nogal moeilijk om ze uit te leggen zonder het hele verhaal bloot te leggen dus laten we daarom beter enkele van de belangrijkste personages de revue passeren; Vincent Vega (John Travolta) en Jules Winnfield (Samuel L. Jackson) zijn twee gangsters die werken voor Marcellus Wallace (Ving Rhames), een gangster die bokswedstrijden manipuleert. Een van zijn boksers is Butch Coolidge (Bruce Willis) die betaald wordt om in zo’n georchestreerd gevecht mee te doen.
Verder is er ook nog Honey Bunny (Amanda Plummer), Marcellus’ vriendin die door Vincent bezig gehouden moet worden maar in problemen geraakt door een teveel aan druggebruik. Deze en een hoop andere personages komen elkaar doorheen de film tegen om uiteindelijk te leiden tot een grootse finale.

Pulp Fiction werd een instant klassieker op het moment de film uitgebracht werd en zorgde ook voor de terugkeer van John Travolta in Hollywood. Het hoge aantal bekendheden, de briljante dialogen en schitterende verhaal met al zijn wendingen maken dit de beste film die Quentin Tarantino tot op heden gemaakt heeft en er is absoluut geen reden waarom je deze niet zou bekijken. Super!