Public Enemies

Op het hoogtepunt van de Grote Depressie beroven John Dillinger en zijn bende een resem aan banken en aangezien dat lokale agenten niets kunnen doen wanneer de overvallers de grens overschrijden kunnen Dillinger en zijn mannen telkens vrijuit gaan. Vanwege zijn overvallen in ware Robin Hood-stijl maken het grote publiek en de media van Dillingers zelfs de bekendste en meest geliefde desperado sinds Jesse James.

Jong administrator J. Edgar Hoover ziet Dillinger echter als een splinter in zijn oog alsook een mogelijkheid om zijn macht te vergroten. Hij maakt van Dillinger publieksvijand nummer 1 en geeft Bureau of Investigations agent Melvin Purvis de taak om de man met alle mogelijke middelen te vangen, of doden…

Public Enemies vertelt de ondergang van de laatste “desperado” van Amerika, John Dillinger, en de opkomst van de FBI onder leiding van J. Edgar Hoover. Verwacht echter geen docu-achtige film over het ontstaan van de FBI aangezien er meer focus is op Dillinger, agent Melvin Purvis en Dillingers liefje Billie Frechette. Mann doet een superjob in het maken van een versie van “Heat” die zich situeert in de jaren 1930 en de enige minpunten die we kunnen geven is dat het nooit echt duidelijk wordt waarom het grote publiek zo gek was op Dillinger noch dat we echt veel diepte krijgen in het personage van Melvin Purvis aangezien de aandacht vooral gaat naar Dillingers relatie met Frechette. Zeker aangezien Purvis zichzelf enkele jaren na de dood van Dillinger van kant gemaakt heeft zou het interessant geweest zijn om wat meer achtergrond te krijgen over deze persoon.