Priest – Unrated

In een alternatieve wereld zijn de mensheid en vampiers eeuwenlang in een hevige strijd verwikkeld geweest totdat de Kerk eindelijk een oplossing vond die het gevecht in hun voordeel deed keren: Priesters. Deze heilige moordenaars waren het ultieme wapen tegen de vampiers en zijn erin geslaagd om hen te verslaan. De vampiers die de slachting overleefden werden bij elkaar gezet in afgesloten zones en sindsdien werd alles peis en vree.

Jaren na de laatste oorlog komen we een van deze Priesters tegen in een door de Kerk op Orwelliaanse manier geleide stad wanneer zijn nichtje ontvoerd wordt door een groep vampiers. Omdat de leiders van de stad absoluut niet geloven dat het vampiers kunnen zijn die zijn nichtje hebben ontvoerd (immers, deze zitten opgesloten in quarantaine) besluit hij zijn heilige eed te breken en samen met een lokale sheriff en een voormalige Priesteres de jacht in te zetten op de ontvoerders om te voorkomen dat ze zijn nichtje kunnen omvormen tot een vampier. Tijdens de jacht komen ze er echter achter dat er heel wat meer aan de hand is dan een simpele ontvoering…

Priest heeft zijn goede en slechte punten. Aan de ene kant krijgen we enkele mooie gevechten te zien, coole special effects en actie die een grote TV waardig is. Aan de andere kant is het verhaal wel weer heel simplistisch, de plot is een grote brok gatenkaas, en het acteerwerk kan op zijn best statisch genoemd worden.

Een voorbeeld hiervan: vampiers zijn nog niet in de verste verten zo charmant als we ze kennen. Terwijl films zoals Twilight hen neerzet als een bende huilebalken maakt Priest een draai van 180 graden en portretteert ze als afschuwelijke monsters die weinig meer te doen hebben met de mensheid. Op zich vinden we dit niet echt een probleem maar het zorgt er wel voor dat je je begint af te vragen waarom iemand een volger van zulke monsters zou willen worden, laat staan zelf omgevormd worden tot vampier…

Als je het nogal domme script niet te erg vindt en vooral wil genieten van mooie beelden die doen denken aan het Wilde Westen en actiescènes die je herinneren waarom je nu ook alweer een grote TV gekocht hebt, dan is Priest wel eens waard om te bekijken.

Priest is de zoveelste “blockbuster” actiefilm waarin we nog maar eens gevechten met vampiers voorbij komen. Erg origineel is het allemaal niet maar als je op zoek bent naar wat hersenloos vermaak kan deze er wel mee door.