Planet of the Apes (2001)

Nadat een astronaut door een wormgat is gevlogen, crasht hij op een planeet waar apen heersen over mensen in deze remake van de klassieker uit de jaren ’60

130 Pageviews

Nadat een astronaut door een wormgat is gevlogen, crasht hij op een planeet waar apen heersen over mensen in deze remake van de klassieker uit de jaren ’60

Onze opinie:
Mark Wahlberg is in Planet of the Apes Leo Davidson, een piloot die werkt op de ruimtestation Oberon waar ze experimenteren met genetisch gemanipuleerde apen wanneer plots vanuit het nergens een electromagnetische storm verschijnt. Hij wil in de storm vliegen om deze te onderzoeken maar zijn oversten vinden het echter de perfecte opportuniteit om een van de chimpansees, Pericles, erop uit te zenden. Wanneer ze het contact met Pericles echter verliezen besluit Leo om zelf op pad te gaan en Pericles te redden. Eens hij de storm binnenvliegt wordt hij echter naar de toekomst getransporteerd en hij arriveert op een planeet waar de evolutie toch wel wat anders uitgepakt is dan op Aarde: apen zijn de dominante soort en de mensheid wordt gebruikt als slaven.

Leo wordt gevangen genomen maar samen met enkele andere mensen slaagt hij erin om te ontsnappen en met zijn allen beginnen ze een reis naar “Calima” waar redders van de Oberon op hem zouden moeten staan wachten om hem terug naar huis te krijgen. De apen onder leiding van Generaal Thade zijn er echter op uit om hem terug te vangen en de mensheid voor eens en altijd uit te roeien.

Na 5 films en een TV-serie vond Tim Burton dat het tijd werd dat hij zijn eigen draai gaf aan het welbekende verhaal en dat leverde dan ook deze remake op van Planet of the Apes. Alhoewel de film wel onderhoudend is kunnen we niet zeggen dat hij dezelfde kwaliteit heeft als de originele klassieker. Goede speciale effecten en redelijk acteerwerk kunnen er immers niet voor zorgen dat we een gebrek aan spanning missen doorheen de film. Het einde van de film op zich roept echter hardop dat er een sequel moet komen.