27 november 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Payback

Hij wordt omgelegd voor de buit door zijn vrouw en ex-partner... of dat denken ze. Maanden later staat hij weer voor hun neus...

Hij wordt omgelegd voor de buit door zijn vrouw en ex-partner… of dat denken ze. Maanden later staat hij weer voor hun neus…

Onze opinie:
In Payback zien we Mel Gibson als Porter, een harde jongen die zowat alles doet voor geld. Wanneer hij door zijn vrouw en partner neergeschoten wordt omdat zij plannen hebben die niet stroken met wat hijzelf in gedachten had besluit hij na terug op volle krachten gekomen te zijn wraak te nemen.

Payback is een no-nonsense film over een harde enkeling die na bijna vermoord te zijn wraak zoekt waarbij iedereen die hij op zijn weg tegenkomt er eveneens serieus van langs krijgt. En toch is dit geen Stallone-achtige film waar de held (of in dit geval anti-held) zijn weg schiet door hordes van vijanden zonder ook maar een schrammetje op te lopen. Mel Gibson speelt de rol van Porter extreem goed en toont aan dat zelfs een harde bonk als hij gevoelens kan hebben.

Payback is een schitterende film voor mensen die nog eens op zoek zijn naar een rechtdoorzee film zonder dat er zever in de weg komt van de verhaallijn.