27 februari 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Once Upon a Time… in Hollywood

Onze opinie:
Films van Quentin Tarantino zijn altijd wel wat speciaal, en niet iedereen kan ze evenzeer appreciëren. Het verbaasde ons destijds in de bioscoop dan ook niet dat we reeds halverwege de film mensen de zaal zagen verlaten. De film mag dan wel gaan over Charles Manson en de moorden die zijn volgers in Hollywood pleegden, dat wil niet zeggen dat er niets aan vooraf is gegaan. En dat is waar het schoentje voor nogal wat mensen zal wringen want de “intro” tot de moorden duurt… en duurt… en duurt… en duurt. De hele tijd volgen we Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), een verloren gegane glorie, en zijn stuntman Cliff Booth (Brad Pitt) en gebeurt er eigenlijk weinig tot niets spannends. Een grappig intermezzo hier, een leuke dialoog daar, maar niets echt… wereldschokkend om het zo maar te zeggen. Totdat we bij het “moment suprème” komen en zowaar alle sluizen opengezet worden en iedereen die mogelijk een beetje ingedommeld was gigantisch wakker schiet. Complete waanzin!

Neen, we gaan dit niet de beste Tarantino noemen die we tot op heden gezien hebben, maar als je je doorheen het merendeel van de film hebt kunnen slepen krijg je wel degelijk een beloning voor die inspanning. De finale is… super!

Once Upon a Time... In Hollywood (2019) Comedy, Drama | 2h 41min | 26 July 2019 (USA) 7.6
Director: Quentin TarantinoWriters: Quentin TarantinoStars: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot RobbieSummary: Quentin Tarantino's Once Upon a Time... in Hollywood visits 1969 Los Angeles, where everything is changing, as TV star Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) and his longtime stunt double Cliff Booth (Brad Pitt) make their way around an industry they hardly recognize anymore. The ninth film from the writer-director features a large ensemble cast and multiple storylines in a tribute to the final moments of Hollywood's golden age.

Photos


See all photos >>