4 december 2021

DoodKonijn

Politiek Incorrect

Not Safe for Work

Redelijk standaard thriller die braafjes binnen de lijnen kleurt

Tom Miller is assistent bij een groot advocatenkantoor en als ambitieus en gemotiveerd medewerker probeert hij altijd net dat beetje meer te doen dan van hem verwacht wordt. Dit wordt echter niet altijd geapprecieerd en wanneer hij in plaats van zich te focussen op de grote zaak waarop hij gezet is een nota schrijft over een rechtszaak rond de Gambizi maffiafamilie wordt hij op het einde van de dag bedankt voor zijn diensten. Tom pakt zijn spullen bij elkaar en verlaat het kantoor maar wanneer hij beneden in de inkomhal van het gebouw ziet hoe een man zijn koffertje achterlaat voor een ander die net arriveert besluit hij deze laatste te volgen en terug naar boven te gaan om uit te vinden wat er juist aan de hand is.

Dat had hij misschien beter niet gedaan want eens terug boven komt hij er al snel achter dat de bewaker bij de deur verdwenen is en niet vanwege dat deze zijn ronde aan het doet. De man die naar boven kwam is immers een huurmoordenaar met een missie te volbrengen en al diegenen die nog in het kantoor aan het overwerken zijn kunnen maar beter ver uit zijn buurt blijven…

Als je de covers van “Not Safe for Work” bekijkt krijg je al snel een gevoel dat deze film een mogelijk pareltje kan zijn dat nog niet ontdekt is door het grote publiek. Blumhouse (Paranormal Activity, The Purge) zit achter de productie en Joe Johnston (Captain America: The First Avenger) hield zich bezig met de regie, het kan erger. Ook het begin belooft veel goed. Een man loopt een kantoor binnen, begint mensen neer te knallen (achter gesloten deuren – origineel!) en schiet zichzelf dan voor de kop wanneer de politie arriveert. Waarom? We hebben er het raden naar!

De eerste minuten beloven veel goeds, maar al snel wordt duidelijk dat het potentieel niet tot zijn recht komt. We vervallen in een redelijk standaard kat- en muisspelletje waarbij enkel JJ Feild (ook al van Captain America: The First Avenger) als de ietwat “speciale” huurmoordenaar opvalt en voor de rest vooral middelmatigheid troef is. De plotwendingen zijn van kilometers ver zichtbaar, het verdere acteerwerk is middelmatig, en de dialogen zijn ook al niet om over naar huis te schrijven.

Is “Not Safe for Work” dan een totale miskleun geworden? Neen, de film is met zijn 74 minuten gelukkig kort genoeg zodat je niet de tijd krijgt om je echt te gaan irriteren aan het gebrek aan originaliteit en diepgang, en als je op zoek bent naar wat licht vermaak in de vorm van een thriller dan kan je deze mogelijk wel smaken. Maar zorg er wel voor dat je verwachtingen niet te hoog zijn.

Not Safe for Work is een duidelijke low budget productie die met een simpel gegeven (huurmoordenaar in verlaten kantoorgebouw) net iets meer dan een uur probeert je te onderhouden. Dit lukt op zich wel, maar de film volgt braafjes de standaard richtlijnen van het genre zonder ooit te verrassen. Als je niets anders te doen hebt kan je deze dus wel eens huren, maar verwacht er niet teveel van.