Nieuw op Netflix 7/1

De eerste week van januari is bijna voorbij en naar goede gewoonte heeft Netflix het begin van de maand gebruikt om weer heel wat titels vrij te geven, en met niet enkel het begin van de maand maar ook dat van het jaar hebben ze ons deze keer écht verwend met zowel op gebied van series als van films nogal wat interessante titels.

Fans van comedy kunnen beginnen met Zoolander 2, de komedie met Ben Stiller en Owen Wilson uit 2016, ook al moeten we ons afvragen hoe grappig deze werkelijk is want qua imdb score doet een 4.7/10 niet echt veel goeds vermoeden. Dan doet de horrorkomedie Zombieland (uit 2009 met in de hoofdrollen Jesse Eisenberg, Emma Stone en Woody Harrelson) het met een 7.7/10 merkelijk beter! Nog meer horror is er in de vorm van Silent Hill, de op de videogame serie gebaseerde film uit 2006 die 6.6/10 scoort en Sean Bean in een van de hoofdrollen heeft, en de klassieker uit 1978, Damien: Omen II (6.3/10). Ben je meer liefhebber van sci-fi dan zal je zonder twijfel je gading vinden in Neill Blomkamp’s District 9 uit 2009 (8.0/10 op imdb), en tweens zullen dan mogelijk geïnteresseerd zijn in de fantasy van Eragon (5.1/10) met o.a. Jeremy Irons. De titel voor beste film van de week is een tweestrijd tussen eerder vernoemde District 9 en Quentin Tarantino’s The Hateful Eight uit 2015 waarin een hele schare bekende gezichten elkaar afmaken ten tijde van het Wilde Westen. Het is maar wat je prefereert maar we kunnen zonder twijfel zeggen dat deze week qua films niet echt tegenvalt.

Ook qua series kunnen we zeker niet klagen! Complete nieuwkomers krijgen we in de vorm van alle 10 seizoenen van Friends, alsook het eerste seizoen van The End of the F***ing World waarin de 17-jarige James, die ervan overtuigd is dat hij een psychopaat is, samen met de eveneens 17-jarige Alyssa op roadtrip gaat op zoek naar haar echte vader. De serie staat volledig op Netflix en scoort met een dikke 4500 stemmen een 8.6/10.

Naast nieuwe series zijn er eveneens nieuwe seizoenen vrijgegeven van Dirk Gently’s Holistic Detective Agency en Supergirl en voor de fans van Gotham, Tyrant, Lovesick en The Strain zijn de derde seizoenen van deze series eveneens op Netflix verschenen.

Naast al het bovenstaande zijn er ook nog een hoop documentaires verschenen alsook films en series die eerder reeds beschikbaar zijn geweest op het online platform. Zoals je kan zien, een echte overdaad deze week dus en dat kunnen we enkel maar toejuichen!