Nieuw op Netflix 31/03

De voorbije weken waren nogal magertjes op gebied van nieuwe titels op Netflix met vooral Despicable Me en Despicable Me 2 die eruit sprongen qua nieuwe films naast de matige Netflix Original actiefilm Triple Frontier (Ben Affleck, Charlie Hunnam) alsook de animatieserie Love, Death + Robots. Inderdaad, niet echt de moeite om een wekelijkse opsomming voor te maken maar gelukkig is de laatste week van Maart veel beter gevuld, kwestie van de maand positief te beëindigen.

Zoals reeds eerder was aangekondigd is de eerste goede DC superheldenfilm in jaren vrijgegeven en dan hebben we het natuurlijk over Wonder Woman (7.5/10 met bijna 480.000 stemmen op imdb) waarin Gal Gadot laat zien dat vrouwen ook hun mannetje kunnen staan. De DC Comics films van de laatste jaren zijn op zijn best “matig” te noemen, maar Wonder Woman is de uitzondering die de regel bevestigt dus zijn we dan ook verheugd om deze nu op Netflix te kunnen bekijken. Hetzelfde geldt voor Spider-Man: Homecoming (7.5/10 – 400.000 stemmen), een Marvel superheld die al jarenlang aan het aanmodderen was maar met Homecoming een geslaagde comeback maakte.

Wie wel graag actie ziet maar wat minder omtrent superhelden kan dan weer terecht bij Baby Driver (7.6/10 – maar dan 350.000 stemmen) van Edgar Wright die we nog kennen van Shaun of the Dead en World’s End. Een rollercoaster van muziek, achtervolgingen en spannende actie die je zeker niet wil missen, met in de hoofdrollen onder andere Ansel Elgort (Divergent films), Jon Bernthal (Punisher), Jamie Foxx en Kevin Spacey. Heel wat ouder maar zeker nog wel de moeite waard is ook Once Upon a Time in Mexico (6.4/10 met een goede 160.000 stemmen), de derde en laatste film uit Robert Rodriguez’ “El Mariachi” reeks waarin Antonio Banderas de kogels in het rond doet vliegen. Verder zien we in de cast nog heel wat andere bekende namen zoals Johnny Depp, Salma Hayek, Mickey Rourke, Eva Mendes en Danny Trejo.

Ben je meer in voor wat griezelige spanning? Dan kan je Sinister 2 eens proberen. Deze sequel scoort wel een pak minder dan de originele film (5.3/10 met iets meer dan 40.000 stemmen) maar dat gebeurt met horrorsequels meer wel dan niet dus misschien kan je deze wel een kans geven. Heb je de zaken liever wat luchtiger zodat je er ook met de kinderen naar kan kijken? 1 tip: Cars 3 (6.8/10 – 57.000 stemmen) van Pixar die zowaar beter scoort dan de vorige film.

Met al deze nieuwe toppers lijkt het misschien alsof men bij Netflix zelf stilgelegen heeft maar dat is niet zo want men heeft The Highwaymen vrijgegeven, een film over de agenten die het legendarische overvallerskoppel Bonnie en Clyde te pakken kregen. Met reeds meer dan 6.000 stemmen op imdb heeft deze Original een score van 7.1/10 wat zeker niet te onderschatten is, en dat Kevin Costner, Woody Harrelson en Kathy Bates de hoofdrollen op zich nemen doet ook al het beste vermoeden. Na Bird Box nog eens een top Netflix Original? Bekijken en je weet het!

Met zoveel nieuwe topfilms zou je bijna uit het oog verliezen dat er ook nog wat nieuwe series losgelaten zijn. Zo heeft Z-Nation zijn vierde seizoen zien verschijnen op de streamingdienst terwijl het tweede seizoen van Timeless eveneens ter beschikking is gesteld. En ook hier zien we een Netflix Original die hoge toppen scheert: het derde seizoen van Santa Clarita Diet.

De maand eindigt dus zeer sterk na een aantal zeer middelmatige weken. Hopelijk dat het begin van april even sterk is!