Nieuw op Netflix 30/06

Morgen staat er alweer een nieuw maand te beginnen dus hoog tijd om eens te kijken wat de laatste 2 weken opgeleverd hebben qua nieuwe content op Netflix.

Even alle films & series uit het Midden-Oosten en Bollywood terzijde gelaten was de oogst niet echt overweldigend moeten we zeggen. Absolute topper op gebied van film is zonder twijfel Shaft (6.4/10 met een 5.300 stemmen op imdb) met Samuel L. Jackson en niet te verwarren met de uit het jaar 2000 stammende film met dezelfde titel en hoofdrolspeler. Deze is wel degelijk deze maand pas in de VS uitgebracht, en nu al beschikbaar op Netflix hier. Veel sneller kan écht niet!

Iets minder recent is Man of Steel maar van een film uit 2013 gaan we niet zeggen dat hij “oud” is. Deze Superman-verfilming scoort 7.1/10 op imdb met bijna 650.000 stemmen en is de eerste DC film uit de reeks die uiteindelijk resulteerde in de “Justice League” film. Geloof ons als we zeggen dat dit een van de betere uit de reeks is…

Verder ook nog het vermelden waard: Cop Out (5.6/10 – 81.000 stemmen), een middelmatige actiekomedie uit 2010 met in de hoofdrollen Bruce Willis en Tracy Morgan, en Detroit (7.4/10 – 40.000 stemmen) uit 2017 over de waargebeurde rassenrellen uit 1967 in de gelijknamige stad.

Op gebied van series was de oogst zowaar nog minder. Belangrijkste nieuwkomers zijn het tweede seizoen van de Duitse Netflix Original Dark alsook alle zes seizoenen van Glee. Persoonlijk zaten we niet zo echt te wachten op die laatste, maar we kunnen ons voorstellen dat er nogal wat mensen wél naar uitkeken.