Nieuw op Netflix 29/04

De maand is weer bijna ten einde wat natuurlijk wil zeggen dat we volgende week traditiegetrouw een grote lading nieuwigheden zouden moeten krijgen, maar wil dat ook zeggen dat deze week de oogst maar magertjes geweest is? Op gebied van films wederom wel, op gebied van series niet echt.

Qua filmtitels is er maar één die we het vermelden waard vinden en dan nog… The Week Of is een nieuwe Netflix Original komedie met in de hoofdrollen Adam Sandler, Chris Rock en Steve Buscemi maar met net 1.700 stemmen krijgt deze titel slechts een 5.1/10 score op imdb wat de verwachtingen al zowiezo serieus tempert en aangezien het werk van Adam Sandler de laatste paar jaren al niet denderend was lijkt dit niet echt een wederopstanding aan te kondigen.

Op gebied van series was de oogst wat vetter, te beginnen met het vijfde seizoen van The Originals (voor de fans van de Vampire Diaries) alsook het tweede seizoen van de sci-fi serie 3%. Ook twee totale nieuwkomers deze week waaronder Superstition van en met Mario Van Peebles over een familie begrafenisondernemers die hun stadje vrij proberen te houden van kwade krachten en bovennatuurlijke bezetenheden. Nog geen 700 mensen vonden het de moeite om deze serie een score te geven op imdb en die komt uit op 5.3/10 wat eveneens niet om over naar huis te schrijven is en al zeker niet aangezien de makers duidelijk proberen hetzelfde publiek aan te spreken als de fans van Supernatural… als je iets wil doen, doe het dan goed!

Is er dan echt niets goeds vrijgegeven deze week? Jawel! Het eerste seizoen van Happy! is beschikbaar gemaakt als Netflix Original (ook al is het in de intro al duidelijk dat dit eigenlijk een Syfy Channel Original is) en daar worden wij… Happy! van!. Met net geen 7.000 stemmen haalt dit eerste seizoen een score van 8.3/10 op imdb en het is maar al te duidelijk waarom: deze serie is compleet geschift en gaat over een voormalige rechercheur die tegenwoordig aan de kost komt als huurmoordenaar en plots gevraagd wordt om mee te helpen zijn dochter te vinden die blijkbaar ontvoerd is. Klein detail: de vragende partij is niet de moeder of een collega, nee het is het denkbeeldige vriendje van de dochter genaamd… Happy! Een blauwpaarse vliegende eenhoorn! Klinkt compleet maf? Is het ook! Deze serie is absoluut niet voor iedereen en komt bij momenten nogal chaotisch over maar als je weet dat het een rechtstreekse overzetting is van een comic heb je al wel een idee wat je kan verwachten. En als dit iets is dat je meestal wel kan smaken dan zal Happy! je zeker niet tegenvallen!