Nieuw op Netflix 27/08

We zijn bijna aan het einde van de maand en dat wil de laatste tijd zeggen dat het bij Netflix een beetje rustiger gaat, maar dat kunnen we zeker niet zeggen van deze week. Ok, er werd weer een dump gedaan van Bollywood-rommel, maar daarnaast waren er ook meer dan genoeg écht interessante titels te vinden!

Vanuit een Netflix-perspectief was de grootste nieuwe titel qua films zonder twijfel de Netflix Original Death Note, gebaseerd op een bekende manga met in de hoofdrollen o.a. Willem Dafoe als de stem van Ryuk, het wezen dat tevoorschijn komt wanneer de jonge Light Turner het zogenaamde “Death Note” boek in zijn handen krijgt waarmee hij mensen kan doden als hij hun naam erin schrijft en het gezicht van de persoon in kwestie zich daarbij voorstelt. Op imdb krijgt deze nieuwe titel slechts een 4.8/10 (met een 18.000 stemmen) vanwege dat nogal wat fans van de manga niet echt tevreden zijn over deze Amerikaanse interpretatie van hun favoriete anime, maar de film zelf gezien hebbend zonder de manga te kennen kunnen we zeggen dat wij deze toch wel zeer konden smaken!

Als het op sterrengehalte aankomt is Hail Caesar!, de komedie uit 2016 van Joel en Ethan Coen, de belangrijkste nieuwigheid want naast George Clooney vinden we ook Josh Brolin, Ralph Fiennes, Channing Tatum, Scarlett Johansson en nog wel wat meer bekende namen in de lineup. De film scoort 6.3/10 maar je moet er blijkbaar nogal voor zijn want echt grappig vonden we hem niet en het tempo is zo laag dat we halverwege de film maar afgezet hebben. Het zal wel aan ons liggen zeker? Ook verder lachen geblazen geblazen met Bad Grandpa .5 waarin Johnny Knoxville nog maar eens in de huid kruipt van de waanzinnige bejaarde Irving Zisman en daarmee 6.4/10 scoort op imdb.

De hoogst scorende film van de week is Rogue One: A Star Wars Story. Geen overbekende namen hier (uitgezonder Forest Whitaker en Mads Mikkelsen in bijrollen) maar Star Wars is en blijft super, en deze Rogue One is wederom een schot in de roos en krijgt op imdb dan ook een verdiende 7.9/10!

Ook zonder twijfel aan te raden zijn Super 8, de door Steven Spielberg geproducete sci-fi thriller van JJ Abrams uit 2011, en World War Z (bespreking), de actie/horror/thriller met in de hoofdrol Brad Pitt waarvan men op dit moment bezig is een sequel te maken. Beide scoren een mooie ronde 7/10 op imdb.

Verder werden er ook nog wat interessante actietitels toegevoegd zoals daar zijn Death Race (review) met Jason Statham en goed voor 6.4/10, Pain & Gain (review) met Dwayne Johnson en Mark Wahlberg, 6.5/10 scorend, en G.I. Joe: Retaliation (bespreking) met wederom Dwayne Johnson en verder o.a. Ray Stevenson en Channing Tatum, goed voor 5.8/10 op imdb.

Qua nieuwe series kregen we het eerste seizoen van Disjointed waarin Kathy Bates op komische wijze een marihuana-winkel runt in Los Angeles (5.9/10 met nog geen 900 stemmen), en het eerste seizoen van The Mist, een nieuwe horror-serie gebaseerd op het verhaal van Stephen King en de gelijknamige film van Frank Darabont uit 2007. Deze serie hebben we nog niet bekeken maar met een kleine 6000 stemmen op imdb krijgt deze titel een score van 5.3/10 wat toch wel een heel pak lager is dan voornoemde film.