Nieuw op Netflix 26/08

We zijn het einde van de maand nabij en volgende week komt 1 september weer voorbij wat wil zeggen dat Netflix dan wel weer redelijk wat nieuws voor ons in petto zal hebben. Spijtig genoeg wil dat ook zeggen dat deze week nogal rustig was.

Op gebied van films kunnen we kort zijn: geen enkele die het vermelden waard was dus gaan we met alle plezier onmiddellijk over naar de series waarbij het tweede seizoen van Marlon een van de drie titels is die we wilden meegeven. Ja, dat zegt ook al wat, en niet in positieve zin.

Wie geen zin heeft in een doordeweekse middelmatige Amerikaanse sitcom die zogezegd grappig zou moeten zijn kan zijn kansen proberen met Indische horror misschien? Indien dit iets is dat je wel eens wil proberen kan je het eerste seizoen van de Netflix Original Ghoul bekijken, net zoals de +2.400 stemmers op imdb die de serie een gemiddelde opleveren van 7.5/10.

Klinkt op zich niet super maar is toch een hogere score dan die andere “Original” die deze week gelanceerd is, The Innocents, die met een luttele 700 stemmen strandt op 5.8/10. Hier krijgen we twee Britse tieners June en Harry die weglopen van thuis om zelf hun geluk elders te proberen, maar er dan achter komen dat June van gedaante kan veranderen. Ondertussen zitten de ouders achter hen aan, alsook enkele mannen die door Guy Pearce vanuit Noorwegen erop uitgestuurd zijn om June naar zijn commune te brengen waar hij onderzoek doet naar de mogelijkheid van gedaanteverwisseling. De originele korte inhoud klinkt mogelijk veelbelovend, maar persoonlijk vonden we het verhaal ook wat te dunnetjes om te blijven kijken.

Neen, deze week was zeker geen hoogtepunt op Netflix en we hopen dan ook dat volgende week soelaas brengt met naast het tweede seizoen van Ozark nog wel wat meer interessante titels.