Nieuw op Netflix 25/03

De maand begint langzaam ten einde te komen dus het perfecte moment voor Netflix om nog even wat nieuwigheden te lanceren voor de grote dump van begin april.

Qua films was het echter niet om over naar huis te schrijven. De enige titel waard om te vermelden is de Netflix Original Game Over, Man, een aktiekomedie met bekende namen in bijrollen zoals Neal McDonough (o.a. League of Legends) en Rhona Mitra (Underworld: Rise of the Lycans). Met net geen 4.000 stemmen haalt deze echter 5.6/10 op imdb en we moeten zelf zeggen dat het een nogal flauwe hap is. Het acteerwerk is ondermaats en echt grappig vonden we de film ook al niet. Wederom een teleurstellende Original dus.

Qua series was de week echter wél interessant met onder andere het eerste seizoen van Colony een sci-fi actieserie van USA Networks die een goede 7.3/10 scoort (bijna 18.000 stemmen) en ondertussen al aan zijn derde seizoen toe is met Josh Holloway van Lost in de hoofdrol. Buitenaardse wezens zijn gearriveerd, hebben de overheid gedecimeerd en een nieuw regime in plaats gebracht dat nogal wat gelijkenissen vertoont met de Nazi’s. Mensen zijn opgesplitst in districten en wanneer Josh (voormalig FBI-agent Will Bowman) op zoek gaat naar zijn zoon in een ander district wordt hij tegengehouden waarna hij de keuze krijgt om met de rest van zijn gezin in de Fabriek te gaan werken (wat lijkt neer te komen op een zekere dood) of te werken voor het nieuwe regime en een speurtocht in te zetten naar de leider van het verzet. Na enkele afleveringen gezien te hebben kunnen we deze zeker wel aanraden. Het begin is een beetje traag en mogelijk verwarrend maar na een aflevering of drie ben je zeker mee!

Ook totaal nieuw is het eerste seizoen van Requiem, een Britse fantasy/thriller serie van de BBC waarin een vrouw na de zelfmoord van haar moeder naar Wales reist om erachter te komen wat haar moeder te maken heeft met de verdwijning van een kleuter in Wales 23 jaar geleden alsook of dit mogelijk iets te maken heeft met haar dood. Met een dikke 1.300 stemmen haalt deze nieuwe serie een 6.2/10 op imdb wat je nu niet echt een hoge score kan noemen.

Wel goed scorend is echter nog steeds Santa Clarita Diet (7.7/10) en deze week heeft Netflix het tweede seizoen online geplaatst dus we kunnen weer 10 episodes lang genieten van geschifte zombiefun! Om de week af te sluiten willen we ook nog even vermelden dat Netflix begonnen is met het derde seizoen van Shadow Hunters: The Mortal Instruments waarvan elke week een nieuwe aflevering beschikbaar zal gemaakt worden. Niet dat we daar wakker van liggen want ondanks een 6.5/10 score op imdb vinden we deze eigenlijk bar slecht. Maarja, wij zijn dan ook geen “tweens”…