Nieuw op Netflix 23/09

We gaan stilaan weer naar het einde van de maand maar hebben nog een volle week te gaan voordat 1 oktober op de kalender verschijnt. Naar “goede” gewoonte is de oogst deze week dan ook niet al te overdadig op gebied van wat er nieuw is op Netflix, en dan drukken we ons nog voorzichtig uit.

Qua films was er slechts 1 titel het vernoemen waardig, Marauders, een actiefilm uit 2016 met Bruce Willis als zogenaamde hoofdrolspeler. In realiteit zijn de echte hoofdrollen echter weggelegd voor Christopher Meloni (Happy!) en Adrian Grenier (Entourage) maar die namen zijn natuurlijk minder “groot” dan Willis. Laat je daar echter niet door weerhouden, ondanks dat de film slechts een 5.5/10 scoort op imdb met een goede 15.000 stemmen is dit wel een aardige TV-film om op een druilerige dag te bekijken.

Op gebied van series werden er twee nieuwe Originals voorgesteld, te beginnen met de mini-serie Maniac, geregisseerd door Cary Joji Fukunaga (True Detective en de aankomende James Bond-film) met in de hoofdrollen Jonah Hill (21 Jump Street) en Emma Stone (The Amazing Spider-Man). Beide doen mee aan een farmaceutische test voor een nieuwe therapie die al hun problemen zou moeten oplossen maar de zaken lopen een beetje anders dan verwacht. Met een 3.000 stemmen scoort deze een 8.4/10 op imdb maar zelf waren we niet zo overtuigd. Na anderhalve aflevering was onze interesse alweer weggeëbd en gingen we kijken naar die andere nieuwe Original, The Good Cop.

In dit eerste seizoen van The Good Cop zien we Tony Danza als voormalig (corrupt) agent zijn zoon bijstaan terwijl die allerlei zaken onderzoekt en oplost. Inderdaad, zoonlief Tony Jr. (vertolkt door Josh Groban) is eveneens een rechercheur maar waar zijn vader het niet zo nauw nam met de regels leeft Tony Jr. deze zo strikt als mogelijk op. Zo erg zelfs dat hij weigert om door een kapot rood licht te rijden. Haha, wat een grap! Maar niet echt dus, deze als komedie opgezette detectivereeks lijkt zich nog in de jaren ’80 te bevinden en voelt aan als een combinatie van Cheers en Hill Street Blues. Misschien dat er potentieel in zit, maar meer dan 1 aflevering konden we niet onmiddellijk verteren vanwege de simplistische opzet, het middelmatige acteerwerk en de al te flauwe en brave grappen. Dat de serie tot op heden een 7.0/10 scoort en nog geen 400 mensen heeft kunnen overtuigen om hun stem uit te brengen zegt al genoeg zeker?

Hopelijk dat er volgende week beter materiaal vrijgegeven wordt op Netflix.