Nieuw op Netflix 22/04

We zijn weer een weekje dichter bij het einde van de maand en de opbrengst van de laatste zeven dagen was maar magertjes op Netflix, met vooral aandacht voor nieuwe Netflix Originals.

Op gebied van films was de oogst zo mager dat we ons moeten beperken tot de Original Kodachrome, een drama waarin Ed Harris als fotoliefhebber samen met zijn zoon de baan op gaat om het photo labo van Kodachrome te bereiken voordat deze voorgoed de deuren sluit. Inderdaad, weer een drama waar geen kat van had opgekeken mocht Ed Harris er niet in meespelen, en een score van 6.6/10 met nog geen 600 stemmen doet niet veel goeds vermoeden.

Dat was het op gebied van films die mogelijk interessant kunnen zijn, op gebied van series was de oogst een (héél) klein beetje beter, te beginnen met de mini-serie Charité waarin we de gebeurtenissen volgen in het gelijknamige hospitaal op het einde van de 19e eeuw terwijl ze onderzoek doen naar o.a. tuberculose en difterie. Slechts iets meer dan 200 mensen hebben op imdb een rating gegeven maar die zit op dit moment wel op 7.2/10 dus als je houdt van dokters en verpleegsters kan je deze mogelijk een kans geven.

Nog een nieuwe Original die werd vrijgegeven deze week is het eerste seizoen van The Letdown, een komische serie waarin een nieuwbakken moeder probeert een normaal leven te behouden wat niet makkelijk blijkt met haar familie en vrienden. De serie scoort slechts een 6.5/10 met een 107 stemmen op moment van dit schrijven dus echt hoopvol zijn we niet voor deze.

Waar we wél goede hoop op hebben is het eerste seizoen van The Alienist waarin we terugkeren naar New York tijdens het einde van de 19e eeuw om de beslommeringen te volgen van Dr. Laszlo Kreizler en krantenillustrator John Moore die door de politie gevraagd zijn in het geheim onderzoek te doen naar een seriemoordenaar. Met in de hoofdrollen Daniel Brühl (Inglorious Basterds, Rush), Luke Evans (Fast & Furious) en Dakota Fanning (Twilight, War of the Worlds) hebben we enkele bekende namen en dat reeds meer dan 7.000 stemmen op imdb resulteren in een score van 7.8/10 doet het beste vermoeden! Dus toch nog een interessante nieuwe titel deze week, hopelijk dat de laatste week van april wat meer in petto heeft!

En niet te vergeten: we hebben de lijst van aankomende releases bijgewerkt!