Nieuw op Netflix 17/12

We zijn halverwege de maand en naar goede traditie krijgen we bij Netflix dan weer een goede dosis nieuw materiaal voorgeschoteld, en december is daar geen uitzondering op. Op gebied van kwaliteit moeten we echter wel onze bedenkingen maken.

Qua films werden er heel wat nieuwe titels toegevoegd maar of daar echt veel bijzit waar mensen naar uitkijken is maar zeer de vraag. Verscheidene Europese drama’s, enkele middelmatige horrorflicks en zoetsappig kerstgerief kan ons immer niet echt achterover doen slaan van bewondering. De bekendste titel die vrijgegeven is, is The Break-Up (5.8/10), een middelmatige komedie uit 2006 met in de hoofdrollen Jennifer Aniston, Vince Vaughn en een hele horde B-ateurs zoals Cole Hauser, Jon Favreau en Jason Bateman. Je kan je voorstellen dat we hier niet stijl van achterover slaan.

Op gebied van series was het wél wat beter, maar ook niet zonder opmerkingen. Belangrijkste titel voor ons zou zonder twijfel de eerste twee seizoenen van Ash vs. Evil Dead geweest zijn (immers: de Evil Dead serie is gewoon top cultmateriaal en deze serie doet leuk verder waar de films gestopt zijn!) ware het niet dat men bij Netflix nogal wat afleveringen “vergeten” is. Van het eerste seizoen zijn er immers maar 3 (3, 8 en 9) van de 10 aanwezig, en ook van seizoen 2 heeft men de laatste 3 episodes niet online gezet. Tip: als je iets doet, doe het dan goed!

Door deze serieuze screw-up is onze topper van de week dan ook het eerste seizoen van Manhunt: UnaBomber, een nieuwe Netflix Original, waarin Sam Worthington (Avatar, Terminator: Salvation, Clash of the Titans) als net afgestudeerd FBI-agent van de “Behavioral Analysis Unit” op jacht gaat naar de UnaBomber. Gebaseerd op waargebeurde feiten scoort deze serie met reeds meer dan 5.000 stemmen een 8.2/10 en we kunnen uit eigen ervaring enkel maar zeggen dat dit welverdiend is.

Verder werden er ook nog tweede seizoenen toegevoegd voor El Chapo, Acquitted en Thicker than Water dus fans van die titels kunnen ook alweer verder. Al bij al geen slechte week op Netflix behalve dan de zware teleurstelling omtrent Ash vs. Evil Dead