Nieuw op Netflix 16/06

We zijn alweer halverwege de maand juni en waar we in de laatste twee weken misschien geen overdaad aan nieuwe titels hebben gekregen is er wel zeker genoeg kwaliteit bijgekomen.

De absolute topper op gebied van films is zonder twijfel Christopher Nolan’s Dunkirk (7.9/10 met meer dan 467.000 stemmen op imdb) waarin we terugtocht van de geallieerde krachten tijdens het begin van WOII te zien krijgen. Weinig dialogen of supersterren aanwezig, sfeer des te meer en absoluut aan te raden! Iets minder aan te raden is dan weer de Stephen King-verfilming The Dark Tower (5.7/10 met iets meer dan 107.000 stemmen) waarin Idris Elba en Matthew McConaughey tegenover elkaar komen te staan. Dat zeven dikke boeken niet in een anderhalf uur durende film passen is niet verwonderlijk en het uiteindelijke resultaat is dan ook maar een zwak afkooksel van King’s meesterwerk. Zeg niet dat we u niet gewaarschuwd hebben!

Ook zijn er weer enkele Originals verschenen, te beginnen met Murder Mystery (6.2/10 – 8.200 stemmen), een actiekomedie met Adam Sandler, Jennifer Aniston, Luke Evans en Gemma Arterton, en de sci-fi thriller I Am Mother (6.9/10 – 18.000 stemmen) waarin de wereld vergaan is en Rose Byrne als robot de opvoeding op zich neemt van een kind dat het begin van een nieuwe mensheid moet voorstellen tot wanneer plots Hilary Swank voor de bunker staat waar de twee verblijven. Zeker een tip om te bekijken!

Ook op gebied van series was de oogst de voorbije twee weken de moeite waard, met het tweede (en gezien Syfy Channel geen derde besteld heeft dus ook het laatste – tenzij Netflix de serie overneemt) van Happy! alsook derde seizoenen van zowel Designated Survivor, 3% en Jessica Jones, welk eveneens weer een laatste seizoen is, alsook het einde van de Marvel series op Netflix gezien de deal met de superhelden-uitgever beĆ«indigd is en Disney zijn eigen streaming dienst gaat opzetten. Finaal vermelden we ook nog even het vijfde seizoen van Black Mirror waarin we drie nieuwe afleveringen voorgeschoteld krijgen die wederom zeker aan te raden zijn om te bekijken.

De examenperiode is duidelijk geen reden voor Netflix om het rustig aan te doen, enkel hopen dat dit geen overdaad is om ons klaar te maken voor de rust van de vakantieperiode šŸ˜‰