Nieuw op Netflix 13/05

Een rustige week op Netflix, deze tweede week van mei, met slechts 2 titels die het vermelden waard zijn (naar onze opinie natuurlijk ;p). Het goede nieuws: één film en één serie!

Qua films is enkel The Cabin in the Woods het vermelden waard. Deze horrorfilm uit 2012 is geschreven door Josh Whedon (Buffy The Vampire Slayer, The Avengers) en geregisseerd door Drew Goddard die onder andere Chris Hemsworth (Thor uit The Avengers) aanstuurt om een echt meesterwerkje af te leveren. Laat je niet misleiden, de score van 7/10 (met meer dan 300.000 stemmen) is zeker niet slecht voor een horrorfilm en we kunnen deze dan ook zeker aanbevelen mocht je hem nog niet gezien hebben. En als je hem al wel gezien hebt, doe nog maar eens! 🙂

Op gebied van series was het de week van Safe, de nieuwste Netflix Original waarin Michael C. Hall (Dexter) als weduwnaar en chirurg na de verdwijning van zijn oudste dochter op onderzoek gaat en erachter komt dat de mensen in zijn afgesloten buurt redelijk wat te verbergen hebben. Deze serie, gebaseerd op het werk van schrijver Harlan Coben scoort met net geen 2.000 stemmen een 7.9/10 op imdb wat niet overweldigend hoog is voor een zwaar gepromote Original en we begrijpen wel waarom. Het tempo is wat aan de lage kant en ook al volgen we niet echt een politie inspecteur of iemand dergelijks, het voelt een beetje als die Engelse detectivereeksen uit de jaren ’80 en ’90. Niet slecht dus, maar ook niet uitzonderlijk.

Slechts twee “interessante” titels dus deze week, hopelijk dat de komende zeven dagen meer voor ons in petto hebben!