Nieuw op Netflix 13/01

Waar de laatste weken nogal goedgevuld waren met allerlei films en series is het deze week heel wat minder geweest qua nieuw aanbod. Niet dat er geen interessante titels tussen zaten, maar de kwantiteit was duidelijk minder.

Belangrijkste nieuwe film deze week is zonder twijfel Kong: Skull Island, de nieuwste verfilming van het klassieke King Kong verhaal, met in deze versie uit 2017 onder andere Tom Hiddleston (Loki uit de Marvel films), Brie Larson (Captain Marvel), Samuel L. Jackson en John Goodman in de hoofdrollen. Ondanks de bekende namen in de cast scoort deze een 6.7/10 op imdb met bijna 224.000 stemmen, waar Peter Jackson’s King Kong een 7.2/10 haalde met bijna 360.000 stemmen. Het is maar dat je het weet.

Op het echte Netflix-gebied is dan weer The Last Laugh verschenen, een Netflix Original komedie met Chevy Chase en Richard Dreyfuss in de hoofdrollen, maar dat deze mannen hun hoogste toppen gescheerd hebben blijkt wel uit het feit dat op moment van schrijven deze comedy nog maar een dikke 300 stemmen heeft kunnen halen op imdb.com met een gemiddelde score van 5.4/10. Niets om over naar huis te schrijven dus.

Op gebied van series was de oogst wat interessanter, met vooral het eerste seizoen van Titans, een nieuwe Netflix Original waarin we Batman’s Robin volgen terwijl die de leiding neemt over een groepje jonge superhelden. Ondanks dat deze nog maar net verschenen is hebben toch al meer dan 17.000 mensen op imdb gestemd wat een gemiddelde score resulteert van 8.3/10. Niet slecht dus!

Als je het niet zo op hebt met superhelden is eveneens deze week de nieuwe Netflix Original Sex Education verschenen waarin een tiener op zijn school lessen begint te geven op gebied van seks omdat zijn moeder (Gillian Anderson van The X-Files) seks therapeute is. Misschien wat te zoetsappig maar toch goed genoeg om meer dan 2.600 mensen ertoe te zetten om een score van 8.6/10 te geven op imdb.

Dat was het alweer deze week, hopelijk de komende zeven dagen meer interessant gerief op Netflix!