Nieuw op Netflix 11/03

We zijn weer een weekje verder in het jaar en als dusdanig krijg je als vanouds ons overzicht van belangrijkste titels die op Netflix verschenen zijn. Weer geen overdreven hoog aantal titels deze week, maar wel weer wat kwaliteit…

Alhoewel… op gebied van films blijft het toch maar kwakkelen geblazen, of vind je een titel als The Angry Birds Movie (6.3/10 op imdb) een titel om blij van te worden? Wij niet, ook al scoort hij beter op imdb dan we zelf verwacht hadden. Een gelijkaardige score krijgt Don’t Say a Word, een thriller met Michael Douglas uit 2001, en de nieuwste Netflix Original film The Outsider met Jared Leto doet het maar marginaal beter (6.4/10) na nog geen 2.000 stemmen. Neen, ook The Men who Stare at Goats uit 2009 met onder andere Ewan McGregor, George Clooney, Kevin Spacey en Jeff Bridges strandt op 6.2/10 waardoor geen enkele nieuw toegevoegde film zelfs ook maar een 7/10 haalt. Zwaar ondermaats dus en in lijn met het filmaanbod van de laatste weken. We vragen ons af of men bij Netflix effectief nog wil investeren in de aankoop van films want buiten eigen materiaal is het aanbod op dit vlak toch echt wel mager de laatste tijd.

Op gebied van series kregen we de BBC miniserie Collateral die met een goede 1.300 stemmen 6.7/10 haalt en het derde seizoen van Love waardoor er totaal geen tijfel bestaat over wat nu de belangrijkste nieuwe titel van de week was: Seizoen 2 van Jessica Jones dat wederom zeer goed in elkaar zit en een zéér duistere kant van het Marvel-universum toont. Geen over-de-top superhelden hier maar mensen met krachten die het allesbehalve makkelijk hebben. Het moet dan ook niet verrassen dat we niet echt een happy end voorgeschoteld krijgen, maar dat mag je zelf bekijken!