Nieuw op Netflix 11/02

Een zéér rustige week op NEtflix, deze tweede van februari en zozeer zelfs dat er geen enkele interessante titels op gebied van TV series voorbijkwam! Dan maar onmiddellijk kijken wat er dan op gebied van films is voorgeschoteld.

Belangrijkste nieuwkomer is zonder twijfel The Cloverfield Paradox, de derde in de reeks door JJ Abrams geproducete films die – hoe zullen we het zeggen? – nogal “vreemde” toestanden laten zien met monsters en aliens. Deze keer is het duidelijk dat het niet goed gaat op onze planeet en om de mensheid te redden worden we op een ruimtebasis geplaatst die de energievoorzieningen voor onze planeet moet verzorgen en als dusdanig de mensheid redden. Het hoeft natuurlijk niet gezegd te worden dat er wat zaken mislopen en zo komen we ook te weten hoe het hele Cloverfield-gedoe eigenlijk begonnen is! De film scoort met een dikke 31.000 stemmen een 5.8/10 wat heel wat minder is dan de vorige films en dat verklaart natuurlijk ook hoe Netflix deze al Original heeft weten te strikken. Niet getreurd, echt slecht is hij allesbehalve!

Een andere “Original” die we voorgeschoteld kregen is The Ritual waarin een groepje vrienden erop uit trekken in de bossen om aldaar opgejaagd te worden door “iets”. Met een goede 5.000 stemmen scoort deze 6.3/10 op imdb wat zeker niet slecht is voor een horrorfilm.

Verder kregen we nog Eye in the Sky uit 2015 met Helen Mirren (7.3/10), The Butler uit 2013 (7.2/10) met onder andere Forest Whitaker, Oprah Winfrey en John Cusack, en… Sharknado 5 (4.1/10) voor wie niet genoeg krijgt van rampzalige horrorfilms met vliegende haaien. Zoals gezegd was het een rustige week maar op gebied van films was het aanbod toch wel… redelijk.