Nieuw op Netflix 10/12

Waar we vorige week bij het begin van december een overdaad aan nieuwe titels kregen, was het maar een zéér magere oogst deze week. Slechts 8 nieuwe titels in totaal en ook op gebied van kwaliteit was deze week geen vetpot.

Netflix heeft met El Camino Christmas een nieuwe Original film vrijgegeven met in de hoofdrollen onder andere Vincent D’Onofrio, Jessica Alba en Tim Allen maar echt aanspreken doet deze komedie blijkbaar niet want met net geen 800 stemmen haalt de film slechts een 5.8/10 op imdb. Neen, geef ons dan maar een klassieker in het horror/sci-fi genre zoals het uit 1983 afkomstige VideoDrome, van David Cronenberg met onder andere James Woods en Debbie Harry in de hoofdrollen, die weliswaar slechts een 7.3/10 scoort maar wel met bijna 70.000 stemmen op imdb in een genre dat niet voor iedereen is weggelegd.

Verder nog iets van interessante nieuwe films? Eigenlijk niet, maar als je een nogal angstaanjagend realistisch toekomstbeeld wil zien kan je de komedie Idiocracy eens bekijken. Deze komedie met Luke Wilson in de hoofdrol gaat ervan uit dat domme mensen de wereld gaan overheersen en het angstaanjagende is dat dat nog niet eens zo vergezocht lijkt tegenwoordig… Scoort een 6.6/10 op imdb met bijna 120.000 stemmen.

Op gebied van series was het eveneens kommer en kwel deze week, met enkel het tweede seizoen van The Crown dat opviel. Neen, we zijn geen fan en gaan het ook niet worden. Op naar volgende week en hopelijk dat die beter zal zijn qua nieuwigheden op Netflix.