Nieuw op Netflix 09/09

De eerste volledige week van de maand is voorbij en de mensen achter Netflix hebben ons getrakteerd op een gevarieerd aanbod met zowel wat nieuwe films alsook nog wat nieuwe seizoenen van gekende series. Een beetje van alles wat zullen we maar zeggen.

De belangrijkste nieuwe film vanuit Netflix-perspectief is zonder twijfel Next Gen een Original animatiefilm over een klein meisje die vriendschap sluit met een topgeheime robot en een enorm avontuur beleeft. Allemaal mooi en aardig zolang je maar geen Pixar-kwaliteit verwacht want met 6.9/10 op imdb.com met net geen 1.400 stemmen is niet echt super. Wel super is de release van de aloude klassieker Psycho II (6.4/10) waarin Anthony Perkins voor de tweede keer (na de klassieker van Alfred Hitchcock) in de huid kruipt van Norman Bates. En als we het hebben over klassiekers kunnen we daar ook ineens Smokey and the Bandit (6.9/10) uit 1977 aan toevoegen met in de hoofdrol niemand minder dan Burt Reynolds. Ja, ook oude films komen aan bod op Netflix! Iets minder oud, 1998, is dan weer Mercury Rising (6.1/10) waarin Bruce Willis een negenjarige beschermt die een geheime overheidscode heeft weten te ontcijferen. Ja, bij nader inzien was het nieuwe filmaanbod maar matig, maar we moeten het positief bekijken: geen overdaad aan Bollywood deze week!

Op gebied van series kregen we vooral nieuwe seizoenen voorgeschoteld maar toch ook 1 totaal nieuwe: het eerste seizoen van The Mick (7.9/10 met net meer dan 10.000 stemmen op imdb) werd online gezet en daarin krijgen we te zien hoe Kaitlin Olson als vuilgebekte tante die plots op haar verwende nichtjes moet gaan letten wanneer haar rijke zus het land ontvlucht om niet opgepakt te worden door de overheid. We hebben deze zelf nog niet geprobeerd maar mogelijk is deze we grappig. Dat is in ieder geval wel de bedoeling.

Daarnaast kregen we ook het tweede seizoen van zowel Wynonna Earp als Atypical, maar de topper van de week is zonder twijfel het tweede seizoen van Iron Fist. Ja, we zijn suckers voor Marvel!